logo F1zpravy.czF1online.sk

Speciální lakování v USA: McLaren sáhne po chromové, Alpine propaguje hru Indiana Jones

McLaren so strieborným lakovaním MCL60
© McLaren
Milan Kubala
Milan Kubalavčera 21:01

Se speciálními lakováními se nám v poslední době roztrhl pytel. Před víkendem v Austinu nám upravené barvy monopostů představily hned tři týmy. McLaren se částečně vrátí ke stříbrné, Alpine sáhne po oranžové a Haas si zase připomene svou americkou identitu.

Na Velkou cenu USA měl původně připraveno speciální lakování i Red Bull, které vytvořili samotní fanoušci. Autory vítězného návrhu ale nakonec musel informovat o tom, že jejich lakování zůstane jen na papíře. Červení býci si prý už nemohou dovolit dodatečný kilogram barvy, který by monopost zpomalil o 0,03 sekundy na kolo.

Dnes si tak můžeme prohlédnout tři nová barevná schémata. Tou první, inspirovanou americkou vlajkou, se na oběd pochlubil Haas. Na jeho bočnicích uvidíme motiv orla, na předním křídle zase hvězdy. Poprvé se už na lakování budou vyjímat také loga Toyoty GAZOO Racing.

Haas

Během úterý nás následně překvapil novým zbarvením McLaren, který spolupráci s Google Chrome připomíná i chromovými prvky na karoserii a kombinézách jezdců. Ani teď si však na své nepřišli fanoušci pravých retro designů, kteří po pondělní upoutávce doufali, že McLaren by se konečně mohl odvážit přestříkat celý monopost chromovou z let 2006 až 2014.

V neposlední řadě zaujal Alpine, ze kterého se díky akcionářům z Hollywoodu nedávno stal přenosný banner na film Deadpool & Wolverine. Po tomto počinu se v USA můžeme těšit na promo nové hry Indiana Jones and the Great Circle, která je výsledkem spolupráce Alpinu se sponzorem Xbox, ačkoli hra bude dostupná i na ostatních platformách včetně PC a PlayStation.

Předchozí fotografieAktuální fotografieNásledující fotografie
McLaren 1/15
McLaren
McLaren
McLaren
McLaren
McLaren
McLaren
McLaren
McLaren
McLaren

Související zprávy

Diskuze