logo F1zpravy.czF1online.sk

Colapinto neví, co ho čeká v roce 2025: Chci zůstat ve Williamsu!

Franco Colapinto
© X/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 20:28

Sezóna 2024 přinesla neuvěřitelné množství drobných příběhů. Loni zůstal jezdecký trh nevídaně klidný, ale v letošním ročníku se přestupy rozjely na plné obrátky. A co víc, dočkali jsme se i jezdeckých rošád v průběhu sezóny, které se v moderní Formuli 1 moc nevidí. Na příkladu Franca Colapinta však vidíme, že Formule 1 je vskutku nevypočitatelná.

Kolik takových „Colapintů“ právě závodí někde ve Formuli 2 nebo Formuli 3? Kolik velkých talentů se skrývá pod maskou průměrných výsledků a potřebují „jen“ jednu jedinou šanci? Argentinský závodník vystřídal během sezóny Logana Sargeanta a okamžitě na něj nechal zapomenout.

Williams vyřešil problém s Loganem Sargeantem angažováním Carlose Sainze, ale poté se ukázalo, že řešení možná měl celou dobu přímo pod nosem. Nyní má tým smlouvy s Albonem a Sainzem pro rok 2025 a Colapinta bez místa. Jaká tedy bude další budoucnost argentinského mladíka?

„Nemám ponětí, co bude v příští sezóně,“ přiznal Colapinto pro Motorsport.com. „Samozřejmě, je velmi vzrušující, že James se mě snaží udržet v F1 a jsem mu za to velmi vděčný. Ve Formuli 1 však musíte pamatovat na spoustu věcí a existuje spousta drobných detailů, které z ní dělají tvrdý sport.“

„James mi se vším velmi pomáhá. On mi pomohl uskutečnit můj sen. Chci zůstat ve Williamsu. Miluji tento tým a miluji způsob, jakým pracuje. Myslím si, že musíte být vděční, a oni mi jako první dali tuto příležitost v monopostu Formule 1,“ pokračoval argentinský závodník.

„Rád bych se chopil příležitosti s tímto týmem někdy v budoucnosti. Pokud by se to nepodařilo, tak netuším, jaké mám možnosti. Plánem A je setrvání v tomto týmu. Hodně do mě investovali už od juniorských kategorií a já jsem za to velmi vděčný,“ dodal Colapinto.

Jelikož Sauber je poslední tým s volnou sedačkou pro rok 2025, automaticky se spekulovalo, a řekl to i sám šéf stáje James Vowles, jestli by Franco nemohl zamířit přímo tam. Tato alternativa se však momentálně jeví jako nepravděpodobná a Argentinec se s největší pravděpodobností vrátí na „lavičku náhradníků“.

„Především se snažím soustředit na sebe. Výsledky přicházejí, což je pozitivní. Uvidíme, co přinese následující závod, ale podle mě nás čeká něco dobrého,“ řekl s nadějí pilot Williamsu.

Související zprávy

Diskuze