logo F1zpravy.czF1online.sk

Max je nejlepší, Lewis není tak hladový jako on, vzkázal Steiner

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 20:17

Skončila v roce 2021 éra Lewise Hamiltona a začala éra Maxe Verstappena? Vzhledem ke třem titulům nizozemského závodníka můžeme říci, že ano. Jak dlouho Maxovi vydrží vítězná šňůra? V řadě za ním stojí zástup talentovaných závodníků, kteří čekají na svou šanci. Podle Günthera Steinera je ovšem jasné, kdo je v současnosti nejlepším pilotem Formule 1.

Temperamentní Tyrolan se po skončení manažerské kariéry dal na mediální dráhu. Dnes je z něj komentátor, redaktor a dokonce spisovatel. Vzhledem ke své předchozí kariéře i popularitě jsou jeho názory vyhledávány, a jako vysloužilý šéf se nově objevil i v oficiálním podcastu Formule 1 Beyond the Grid, kde vyprávěl i o současné situaci v našem sportu.

Například zazněla populární otázka, kdo je v současnosti nejlepším jezdcem F1? „Myslím, že je to Max Verstappen,“ odpověděl Steiner. „Je mladý, je velmi hladový, je velmi talentovaný a je to závodník. To vše v jednom balíčku.“

„To samé byste však mohli říci o Lewisi Hamiltonovi, který je sedminásobný mistr světa. Lewis je určitě fantastický závodník, ale je tak hladový a odhodlaný jako Max? Nevím, možná i Max se za pět let změní. Současný Max také není stejný jako ten před čtyřmi nebo pěti lety. Nyní musí být vypočítavější,“ vysvětlil Steiner.

Jsou zde však i další jezdci. Bývalý šéf Haasu je také známý tím, že ve velkém vyzdvihuje pilota McLarenu Landa Norrise. Ten nyní pracuje na tom, aby se zapsal do dějin jako další světový šampion. Čeká ho důležitý závěr sezóny a britský mladík se svým týmem musí udělat všechno perfektně, pokud chce vzít Verstappenovi čtvrtou mistrovskou korunu.

„Myslím si, že pokud jde o čistý talent, Lando je na velmi podobné úrovni, ne-li na úplně stejné. Je však stejně agresivní a hladový? Udělá věci, které Max dělá pro vítězství, nebo ne? Víte, toto jsou drobnosti, které se dnes dokáží postarat o rozdíl. Podle mého názoru je tedy Max v současnosti nejkomplexnější závodník ze všech,“ vzkázal Steiner.

Související zprávy

Diskuze