logo F1zpravy.czF1online.sk

Colapinto ze sebe není překvapený: Věděl jsem, že budu rychlý

Franco Colapinto
© X/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 11:36

Franco Colapinto vletěl do Formule 1 jako vítr. Argentinský závodník nechal dokonale zapomenout na Logana Sargeanta a ukazuje, že i když nemáte hvězdnou juniorskou kariéru, dokážete se prosadit ve Formuli 1. Sám Franco však říká, že ho dobré výsledky nepřekvapily.

Colapintovy výkony přinesly obnovený zájem o mladé jezdce. Samotný Williams se dostal do zvláštní situace, kdy pro příští sezónu podepsal víceletou smlouvu s Carlosem Sainzem, ale najednou objevil novou naději ve svém rezervním a testovacím pilotovi. Ten se skvěle předvedl na každé ze svých tří velkých cen, když skončil postupně na dvanáctém, osmém a jedenáctém místě.

To je začátek jako z velké knihy, ale sám Colapinto říká, že přesně tohle od sebe očekával. „Vím, co dokážu. Očekával jsem, že budu rychlý,“ prohlásil Argentinec v rozhovoru pro Motorsport.com. „I když v autě nemám velké zkušenosti, tým se rozhodl, že mě posadí do kokpitu. Jsem rád, že jim můžu pomoci.“

O svých pokrocích ve zcela novém světě Formule 1 řekl: „Myslím si, že odvádíme dobrou práci jako tým. Je to náročné. V autě máte k dispozici řadu nástrojů a můžete změnit mnoho nastavení. Učím se však s každým výjezdem na trať. Postupně si zvykám a zjišťuji, jak z auta vytěžit maximální výkonnost.“

Colapinto také pořádně zatápí svému novému týmovému kolegovi Alexi Albonovi. Britsko-thajský závodník se dominantně předvedl proti Nicholasovi Latifim a Loganu Sargeantovi, ale porovnání s Colapintem je zatím poměrně vyrovnané. To přidává novou šťávu i budoucímu měření sil mezi Albonem a Sainzem.

„Užívám si tuto příležitost a vím, že to bude těžké, ale odvádíme skvělou práci jako tým a všichni mi pomáhají, abych se co nejrychleji učil. Už ve svém druhém závodě jsme dokázali bodovat. Pracovat společně s tímto týmem je pro mě splněný sen,“ řekl Colapinto.

„Po mém příchodu do Formule 1 mi Alex velmi pomohl. Podle mě mám proti sobě jeden z nejlepších referenčních bodů na roštu. Pomohl mi, abych se po příchodu do Monzy mnohem rychleji naučil vše potřebné. Pro začátky v F1 je to skvělý týmový kolega,“ dodal argentinský závodník.

Související zprávy

Diskuze