logo F1zpravy.czF1online.sk

Další krok v mé kariéře bude poslední, slibuje Verstappen

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 17:32

Max Verstappen má smlouvu s Red Bullem platnou do konce sezóny 2028. Naplní ji? Nizozemský závodník často opakuje, že ve Formuli 1 nesetrvá až do čtyřicítky a nechává nás v napětí ohledně své další budoucnosti. Během letošního roku s ním koketoval Mercedes, zatímco Red Bull se bránil platnou smlouvou a kvalitním autem. Sám Max stojí uprostřed a říká, že se nevidí jako pilot dalších dvou nebo tří týmů.

Trojnásobný mistr světa v posledním roce přinesl do své rétoriky i slova o konci kariéry. Ta nepochybně vyvolávají velký zájem médií a fanoušků. Verstappen se totiž v posledním období stal největším kasovním trhákem Formule 1 a jeho odchod by se dal přirovnat ke konci největších legend tohoto sportu.

Odejde Max předčasně jako mladý, čerstvě jednatřicetiletý, závodník na konci své smlouvy s Red Bullem v roce 2028? Dodrží tento kontrakt? Přestoupí do jiného týmu? To jsou všechno otázky, které média a fanoušky zajímají. Sám Verstappen si při odpovědích často pohrává s různými myšlenkami.

„Jsem s Red Bullem dlouhou dobu,“ řekl nizozemský závodník pro italskou televizi Sky. „Jezdci chtějí vyhrávat, každý v paddocku chce vyhrávat, a v průběhu let můžete snadno změnit stranu. Já však nechci, aby tak vypadala moje kariéra a nechci být součástí čtyř nebo pěti různých týmů. Chci si vybudovat dlouhý, stabilní a pěkný vztah s každým v týmu a cítit se tam jako doma.“

Jak to tedy bude? O flirtování s Mercedesem víme, ačkoli Toto Wolff už prohlásil, že tomu je nyní konec a plně se soustředí na vztah s Georgem Russellem a Kimim Antonellim. Zapomínat však nesmíme ani na Aston Martin, který má nyní Adriana Neweyho a naplno investuje. A konečně, pokud jde o jakoukoli závodní hvězdu, nikdy nemůžeme vyloučit ani Ferrari.

„Změna týmu pro mě není příjemná,“ říká Verstappen. „Kromě toho něco takového nechci podstupovat v této fázi mé kariéry. Můj další krok, pokud vůbec k nějakému dojde, bude můj poslední. Tím dalším krokem však může být také prodloužení smlouvy s Red Bullem. Momentálně je to ve hvězdách.“

„Možná k tomu dojde, a možná ne. Jak jsem řekl, v současnosti o tom nepřemýšlím, protože je toho mnoho, co musíme pochopit a zlepšit. Teď je to zkrátka příliš daleko a nemyslím na to,“ dodal Max.

Související zprávy

Diskuze