logo F1zpravy.czF1online.sk

Massa doufá v brzké rozhodnutí v případě Crashgate: Stojí mě to hodně peněz

Felipe Massa
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 13:03

Už je to více než rok, co se Felipe Massa rozhodl pro první právní kroky v aféře Crashgate. Brazilský závodník sestavil loni tým právníků a pokouší se zvrátit výsledek sezóny 2008, nebo alespoň dosáhnout finančního odškodnění. Spor se však může táhnout velmi dlouho a Felipe přiznal, že mezinárodní právnický tým není levná záležitost.

Massu přiměla k činu vyjádření Bernieho Ecclestonea, který se svou typickou velkohubostí prohlásil, že on a Max Mosley v roce 2008 věděli o zmanipulování závodu v Singapuru, když Nelson Piquet úmyslně havaroval a díky následnému safety caru dostal do vedení svého týmového kolegu Fernanda Alonsa.

Massa před incidentem vedl závod, ale když vyjel na trať bezpečnostní vůz, zamířil do boxů, kde následoval jeden z rozhodujících okamžiků sezóny. Brazilec vyrazil od mechaniků příliš brzy a vytrhl tankovací hadici. Závod tím pro něj v podstatě skončil a v závěru sezóny prohrál boj o titul o jediný bod. Nyní by rád anuloval výsledky singapurského závodu a doslova přepsal historii.

„Případ už probíhá čtyři nebo pět měsíců,“ řekl Massa v rozhovoru pro RacingNews365.com. „Doufám, že ve jménu spravedlnosti dojde ke správnému závěru. Něco takového do sportu nepatří a já na to strašně doplatil.“

„Bojujeme za spravedlnost a podle mě děláme správnou věc, zvláště když jsem se po šestnácti letech dozvěděl, že to ve skutečnosti bylo jinak. Proto jsem dal dohromady tým právníků z více zemí. Věřili, že to bylo vůči mně nefér. Když jsem loni slyšel Bernieho slova, začal jsem dávat dohromady případ a odstartoval náš boj. Analyzovali jsme to z právního hlediska, protože to není sportovní problém,“ vysvětlil Massa.

Ten nejde do sporu s McLarenem, Ferrari či Lewisem Hamiltonem, ale s FIA a Formulí 1. Když však chcete vyzvat takové „žraloky“, potřebujete opravdu kvalitní právníky. Felipe nenechal nic náhodě a sestavil rozsáhlý tým složený z právních špiček několika zemí, které si, jak přiznal, účtují nemalé poplatky.

„Nikdy by mě ani nenapadlo, že se ve svém životě zapojím do něčeho takového. Není to jednoduché a také je to drahé. Stojí mě to spoustu peněz, takže opravdu doufám, že se to brzy uzavře. Dlouho jsme čekali na spravedlnost a já věřím, že pravda vyjde najevo,“ dodal Massa.

Související zprávy

Diskuze