logo F1zpravy.czF1online.sk

Sainz a Albon jsou již nyní pod tlakem „mladšího a levnějšího“ Colapinta, míní Steiner

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 10:36

Carlose Sainze čeká v roce 2025 jedna z nejtěžších sezón v jeho kariéře. Španělský závodník byl okolnostmi přinucen k přestupu z top týmu do Williamsu. Čeká jej velký krok zpět, což je pro jezdce vždy složité. Navíc, jak upozornil i bývalý šéf Haasu Günther Steiner, už nyní čelí tlaku nadějného Franca Colapinta.

Odchod Daniela Ricciarda nám připomněl, jak to může dopadnout, když jezdec přestoupí z elitního týmu do středopolového. Australanův přestup z Red Bullu do Renaultu byl možná lukrativní, ale ukázal, že po takovém kroku vás nečeká nic lehkého. Monopost má najednou daleko k dokonalosti, tým nemá dostatek nástrojů k nápravě, neposbírá a nevyhodnotí tolik dat a vylepšení se vyvine a vyrobí mnohem méně.

Sainze tedy nečeká nic jednoduchého. Navíc, pokud budou výkony Franca Colapinta takto postupovat, stane se Carlos snadno nahraditelným. „Vidíte velkého Alexe Albona, největší talent od Michaela Schumachera, ale najednou se zde objeví kluk, jehož jméno nikdo neumí ani vyslovit. Odkud se vzal?“ ptá se žertovně Günther Steiner v podcastu Red Flags.

„Alexa velmi respektuji, je to skvělý jezdec, ale vidíte tohoto Colapinta, který se ani nedostal na můj radar. Všechna čest Jamesi Vowlesovi. Našel velmi dobrý talent,“ vzkázal bývalý šéf Haasu.

„Franco přišel do Formule 1 a téměř porazil, nebo vyrovnal, Alexe Albona, o kterém všichni víme, že má talent. Navíc, Colapinto nemá sedačku pro příští sezónu,“ dodal Steiner.

Místo po boku Albona zaplní v příští sezóně Carlos Sainz. Ten přijde „rozmazlený“ čtyřmi sezónami s Ferrari. Španělský závodník vyhrával závody, bojoval o pódia a letos s Ferrari okrajově i o titul v Poháru konstruktérů. V příští sezóně se však bude vyrovnávat s pořádným krokem zpět. Navíc, zdá se, že mu po celý rok bude sedět na rameni Colapinto a číhat na svou šanci.

„Myslím si, že Williams bude v příští sezóně sledovat Carlose a Alexe. Když to mezi nimi bude vyrovnané, stále mají o deset let mladšího a levnějšího Colapinta bez sedačky,“ prohlásil temperamentní Tyrolan.

„Je to dobrá pozice pro tým. Určitě se mu pokusí najít místo. Při takových výkonech se o něj soupeři musí zajímat. Předvedl něco pozoruhodného, měl málo incidentů, vyjede na trať a bum! Opět to poskládá dohromady. Je to neskutečné,“ konstatoval Steiner.

Související zprávy

Diskuze