logo F1zpravy.czF1online.sk

Od Schumacherovy rodiny žádali 15 milionů. Trojice pachatelů čelí obvinění z vydírání

Michael Schumacher, VC USA 2005
© Ryosuke Yagi/Wikipedia Commons (CC BY 2.0)
Milan Kubala
Milan Kubalavčera 16:12

Němečtí státní zástupci podali žalobu na trojici mužů pro vydírání, jehož obětí měla být rodina Michaela Schumachera. Za to, že nezveřejní soukromé fotografie a videa sedminásobného mistra světa, žádali vyplacení 15 milionů eur.

O podezření z vydírání německá média psala už začátkem léta, ale teprve nyní se celý případ dostává před soud, který rozhodne o vině a trestu pachatelů.

Podle britského deníku The Guardian byli do vydírání zapleteni tři pachatelé, kteří měli získat fotografie Michaela Schumachera nejen z období před nehodou v alpském lyžařském středisku v roce 2013, ale i po ní.

Hlavní obviněný, 53letý muž z města Wuppertal, měl inkriminované fotografie získat od stejně 53letého člena bezpečnostní služby, který až do roku 2021 pracoval pro rodinu Schumacherových. Namísto ochrany soukromí bývalého závodníka však pořídil fotografie a videa, a následně materiál prodal za „pětimístnou částku“.

Jimi měl následně příjemce fotografií vydírat Schumacherovy a požadovat 15 milionů eur za to, že materiál nezveřejní na takzvaném „darknetu“. Rodinu kontaktoval prostřednictvím mailové zprávy, do které přiložil i ukázky z uniklého materiálu. Za vydírání a narušení soukromí mu hrozí odnětí svobody až na patnáct let.

Třetím obviněným je jeho 30letý syn, který se na vydírání podílel jako spolupachatel, když měl pro svého otce vytvořit nevystopovatelnou emailovou adresu. Z této adresy následně probíhala celá mailová komunikace.

Schumacherova rodina po obdržení emailů kontaktovala úřady ve Švýcarsku, kde po nehodě stále žije. Švýcarští vyšetřovatelé následně pachatele vystopovali prostřednictvím telefonního čísla, z něhož v červnu opakovaně volali a dožadovali se vyplacení požadované částky.

Související zprávy

Diskuze