logo F1zpravy.czF1online.sk

Verstappen nevylučuje další spolupráci s Neweym: S Adrianem chce pracovat každý

Max Verstappen a Adrian Newey
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 9. 2024

Adrian Newey je na cestě do Aston Martinu. Red Bull v této sezóně dostával rány ze všech stran a opustila ho řada důležitých lidí. S konkurencí koketoval i Max Verstappen, který je nadále otevřen možnosti, že ve svém týmu nezůstane navždy. Přidá se do řady zájemců o jeho služby i Aston Martin?

Italský Autosprint byl prvním renomovaným zdrojem, který přinesl zprávu o přestupu Adriana Neweyho do Aston Martinu. Tento magazín k tomu mimo jiné dodal, že otevřenou cestu do Silverstone má také Max Verstappen. A přesně takhle se rodí spekulace.

Nizozemský závodník letos odmítl popřít, že by jednal s Totem Wolffem, a dokonce řekl, že s ním má „dobrý vztah“. O víkendu v Baku se naopak šéf Aston Martinu Mike Krack nechal slyšet, že Verstappen má v jeho týmu „dveře vždy otevřené“. Pochopitelně, s těmito slovy byl konfrontován i nizozemský šampion a, podobně jako v případě jednání s Wolffem, tuto myšlenku nezavrhl.

„V současnosti mám větší starosti, kterým věnuji velkou pozornost a pracuji na nich,“ řekl Verstappen v reakci na slova Mikea Kracka. „Možná to přijde v budoucnu, ale o tom teď nepřemýšlím. S Adrianem si velmi dobře rozumíme. Psal jsem mu, když se objevily tyto novinky, i když jsem věděl, že se to chystá. Přeji mu to.“

„Čeká ho nová výzva. Vždy jsem říkal, že by bylo nejlepší, kdyby zůstal v Red Bullu. Když však přijde ten čas, nedokážete se tomu ubránit. Těšíte se, když vidíte lidi, jak přijímají nové výzvy. Vím, že Lawrence Stroll tlačí naplno, aby uspěl s Aston Martinem. Je tedy pochopitelné, že chce Adriana ve svém týmu,“ dodal Max.

Vidina spolupráce s Neweyem je velkým lákadlem pro jezdce i inženýry. Adrian je člověk, kterého chcete mít za každých okolností na své straně. Mohlo by se tedy jednoho dne splnit to, o čem už v srpnu spekuloval Autosprint? Verstappen tuto myšlenku neodmítl.

„Nevím. Chci tím říct, že jsem s ním pracoval, takže vím, jaký je to člověk a co všechno dovede. Myslím si, že s Adrianem by v kariéře chtěl pracovat každý. Potenciálně je tedy odpověď ano,“ prohlásil Max.

Inu, Lawrence Stroll se však musí postavit do řady. Každý tým totiž chce nejen Neweyho, ale také Verstappena. Na rok 2025 je však jezdecká otázka v Aston Martinu i Red Bullu vyřešena, takže oba týmy se momentálně musí soustředit na své vlastní problémy a oba jich mají až nad hlavu.

I Verstappen by v tuto chvíli raději vyřešil problémy svého auta než svou sedačku pro rok 2026. „Stále máme před sebou hromadu práce, ale podle mě byl víkend v Monze svým způsobem pozitivní, protože jsme se naučili více o autě,“ konstatoval Max.

„Teď potřebujeme čas, abychom zlepšili auto a pochopili naše slabiny, což se nám podle mě podařilo. Musíme však najít řešení. V nejbližším týdnu nebo dvou však žádné nepřijdou. Doufám, že od nynějška se budeme zlepšovat, ne jako v Monze,“ uzavřel Verstappen.

Související zprávy

Diskuze