logo F1zpravy.czF1online.sk

Komunikace s Verstappenem zůstává otevřená, tvrdí Wolff

Toto Wolff
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 9. 2024

Přestupový trh byl v roce 2024 pořádně divoký. Mohl však být ještě divočejší. Přechod Lewise Hamiltona z Mercedesu do Ferrari mohl o titul „přestup roku“ připravit Maxe Verstappena. Ten podle všeho koketoval s Mercedesem, ale i Toto Wolff nakonec přiznal, že šance nebyly velké. Stále však platí, že k dohodě může dojít v budoucnosti.

Wolffova logika byla jasná: zahájit jednání s největší jezdeckou hvězdou současnosti a mluvit o tom zcela veřejně s cílem oslabit Red Bull. Šéf Mercedesu posílal zástupcům Verstappena nabídky zcela veřejně a Max naopak nikdy veřejně nepopřel pravdivost Wolffových slov. Obě strany si užívaly zjevné výhody vyplývající z této situace, ale k dohodě nakonec nedošlo.

Toto nakonec do auta posadí mladého Kimiho Antonelliho, ale to prý ještě neznamená, že „kapitola Verstappen“ je tímto uzavřena. „Bylo to na dlouhou ruku, ale šance nebyly nulové,“ prohlásil Wolff o možném přestupu Maxe v rozhovoru pro BBC Sport ještě během nizozemského víkendu. „Red Bull měl na začátku sezóny dominantní auto, ale to se už trochu změnilo. Řekl bych, že v současnosti je dominantní Max Verstappen.“

„Kromě toho, vztahy v Red Bullu nefungovaly. Nejsem si jistý, jestli jsou opět velcí kamarádi, ale je to tak, jak to je. Byla zde příležitost alespoň zahájit jednání o možnostech směrem do budoucnosti. Přesně toho jsme i využili,“ řekl šéf Mercedesu.

Je jasné, že pro člověka jako Wolff je povinností to alespoň zkusit. Zkusil, a i když mu to nevyšlo, ještě nemusí být konec. Co když Rakušan položil základy jednání v budoucnosti? Sám přitom opět dráždí Red Bull tím, že v roce 2025 si mohou opět sednout s Verstappenem.

„Ptáte se příliš mnoho a příliš brzy. Z úcty k našim jezdcům nechci mluvit o roce 2026 a následujících, protože opravdu doufám, že naše příští jezdecká sestava s námi zůstane dlouhodobě,“ řekl Wolff, který k tomu však dodal jedno „ale“.

„Nestanovili jsme si žádné termíny, řekněme to spíše tak, že jsme si nechali otevřené komunikační kanály. Jejich prioritou je, aby jim to fungovalo s Red Bullem, my se zase soustředíme na naše dva jezdce,“ dodal Rakušan.

Související zprávy

Diskuze