logo F1zpravy.czF1online.sk

Jaké setkání? Verstappen ztratil paměť a na jednání s Wolffem si nevzpomíná

Max Verstappen
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 8. 2024

Toto Wolff po příchodu do Nizozemska pořádně rozčeřil vody, když poměrně detailně promluvil o jednáních s Maxem Verstappenem. Něco takového by si zřejmě nedovolil, kdyby o tom předem neinformoval zástupce nizozemského závodníka. Ten byl se stanoviskem šéfa Mercedesu konfrontován po kvalifikaci a i když se pokusil od všeho distancovat, Wolffa rozhodně nezapřel.

Buď měl Toto Wolff pravdu a jednání se uskutečnila, nebo si vymýšlel a jeho slova se budou dát snadno popřít. Novináři si tak po skončení kvalifikace brousili zuby na Maxe Verstappena a věřili, že při otázce na jednání s Mercedesem může odpovědět pouze jednou z těchto dvou možností. Jak se však ukázalo, Nizozemec objevil ještě třetí možnost a na tiskové konferenci se tvářil, že dokonale ztratil paměť.

Jeho krajan Joost Smedema mu položil otázku: „Toto Wolff v pátek mluvil o setkání mezi Mercedesem, tedy jím, a vaším managementem o potenciálním podpisu smlouvy na rok 2025. S jakými úmysly jste šli na to setkání a jak si na něj vzpomínáte?“

Verstappen odpověděl: „Jaké setkání?“

Smedema reagoval: „Zúčastnil jste se toho setkání i vy, nebo to byl jen váš management?“

Max odpověděl: „Nepamatuji si.“

Nizozemský závodník tímto způsobem v podstatě nepopřel slova Wolffa, ale zároveň nezradil svůj tým. Každý si tato vyjádření může interpretovat libovolně, trojnásobný mistr světa to nechal čistě na vaší fantazii. Na Maxe to zkusil ještě jednou britský novinář Ben Hunt, který mu položil otázku: „Promiňte, ale rád bych vás vrátil k setkání s Totem. Je čas, aby o vás přestal mluvit? Myslíte si, že by to měl nechat být a jít dál?“

Byla to rafinovaná otázka a Verstappena přímo nabádala, aby Wolffa zapřel, ale ten to neudělal. „Ne, myslím si, že každý může říkat, co chce. S Totem vycházím velmi dobře. Podle mě jen upřímně mluví o tom, co se děje v jeho týmu, ne? Stejně to platí o jezdecké sestavě a dalších otázkách,“ odpověděl Nizozemec.

„Není na tom nic špatného. Zároveň platí, že já se soustředím jen na svoji práci. Mám toho hodně na práci. Koncentruji se jen na ni,“ dodal Max.

Související zprávy

Diskuze