logo F1zpravy.czF1online.sk

Šampion NASCAR Kyle Larson o Verstappenovi: Jsem všestrannější závodník než on

Kyle Larson
© Wikimedia Commons
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 8. 2024

Ve kterém šampionátu najdeme nejlepší jezdce na světě? Do věčné bitvy fanoušků Formule 1, rallye a MotoGP nyní vstoupil šampion NASCAR Kyle Larson, který se označil za „celkově všestrannějšího“ jezdce než trojnásobný šampion Formule 1 Max Verstappen.

I když má Larson pověst jednoho z nejlepších jezdců na americkém kontinentu a má za sebou i kariéru mimo oválové závody, toto jeho prohlášení působí klasicky „americky“. Jízda se sériovým speciálem jde Larsonovi od ruky, o tom není pochyb, má za sebou také kariéru na hlíně a ve sportovních automobilech, ale je lepší než piloti F1?

Když Larson dostal od FloRacing otázku, zda musí porazit Verstappena, aby byl považován za nejlepšího jezdce na světě, odpověděl: „Nemusím. Pokud jde o všestrannost, podle mě jsem lepší jezdec než on.“

„Není možné, aby Verstappen naskočil do sprintových automobilů a vyhrál Knoxville Nationals, určitě by nevyhrál Chili Bowl nebo v Bristolu. Ani já bych pravděpodobně nevyhrál závod Formule 1 v Monaku, ale myslím si, že čistě z pohledu na auto bych měl větší šanci dokázat to, co dokázal on, než by měl on šanci dokázat to, co jsem dokázal já,“ prohlásil Larson.

„Dodává mi to klid a sebedůvěru. Vím, že jsem lepší než on. Možná ne v monopostu Formule 1 nebo IndyCar, ale to je jen jedna z mnoha disciplín. Myslím si, že bych ho porazil v čemkoli jiném. Můžete mě citovat,“ vzkázal Larson sebevědomě.

Takových hodnocení jsme v posledních letech slyšeli mnoho a stále platí, že prakticky neexistuje způsob, jak zjistit, kdo má pravdu. Samozřejmě, můžeme ty samé jezdce posadit do různých aut a pak měřit jejich výkony, ale realisticky se to asi nestane.

Související zprávy

Diskuze