logo F1zpravy.czF1online.sk

Verstappen o záplavě mediálních povinností: Hlavu zapojuji na jedno procento

Max Verstappen a George Russell
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala12. 8. 2024

Hlavní náplní práce pilota Formule 1 je naskočit do kokpitu a na trati odevzdat všechno. To však nestačí. Pokud váš otec nevlastní celou stáj, musíte si plnit i horu mediálních povinností. Jak se s nimi vypořádává Max Verstappen? Zkrátka během rozhovorů a akcí vypne.

Piloti Formule 1 jsou doslova hvězdami. Za to vše vděčí i fanouškům, kterým by tak měli něco vrátit například tím, že nebudou ignorovat své mediální povinnosti a formulové obci prozradí něco o svém víkendu a o sobě. Je však třeba najít zlatý střed; na jedné straně vymýšlet zajímavé odpovědi, na druhé straně si ušetřit co nejvíce energie na tu důležitou část; když si sednou do kokpitu.

Max Verstappen se všech povinností příkladně účastní, ale velkou mozkovou aktivitu prý při tom nevyvíjí. „Snažím se při tom nespálit hodně energie. Vím, že je to součástí Formule 1. U některých věcí si řeknete, no tak dobře, i tyto věci je třeba udělat. Dost mi to usnadňuje i fakt, že každý víkend je o tom samém. Stále se bavíte o těch samých věcech. Stále se to opakuje.“

Kdyby měl pokaždé odpovědět na něco jiného, prý by to nebylo tak jednoduché. „Asi bych měl trochu větší problémy, kdyby mi lidé začali klást nové a různorodé otázky, na které nejsem připraven. V tom případě by to bylo vyčerpávající. Většinou však během rozhovorů umím odpovědět na otázku ještě předtím, než si ji vyslechnu. V hlavě už myslím na jiné věci. Svou mozkovou aktivitu si nastavíte na tak nízkou úroveň, že můžete uvažovat o něčem jiném.“

Ve Formuli 1 se otázky skutečně opakují. Carlos Sainz musel během dvou měsíců na každé tiskové konferenci odpovídat, zda si už vybral tým pro rok 2025. Sergia Péreze zlobily spekulace o jeho budoucnosti, a Maxe Verstappena v úvodu roku reportéři bombardovali otázkami, zda zůstane v Red Bullu.

„Když se stanete mistrem světa, asi je toho trochu víc. Ale zvyknete si na to. Ve svém prostředí se cítíte komfortně a vypořádáte se s tím. Při takových věcech zapínám hlavu na jedno procento, takže vám čas plyne o něco rychleji,“ doplnil v souvislosti s různými akcemi, které pro něj připravuje PR oddělení ve spolupráci s partnery týmu.

Související zprávy

Diskuze