logo F1zpravy.czF1online.sk

Vowles psal Wolffovi o „zatraceně ohromujícím“ Antonellim ve Spa

Andrea Kimi Antonelli
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 8. 2024

Jezdeckou dvojici týmu Williams utvoří v příštím roce Alex Albon a Carlos Sainz. Šéf stáje James Vowles velmi usiloval a nakonec uspěl při podpisu španělského závodníka. Ten dal přednost stáji z Grove před Audi a Williams díky tomu získá vskutku špičkovou jezdeckou dvojici. V týmu nakonec neskončí italský mladík Andrea Kimi Antonelli, který byl předmětem diskusí Vowlese se šéfem Mercedesu Totem Wolffem.

Po potvrzení Sainze a Albona ve Williamsu však zřejmě spekulace neutichnou. Prakticky celou sezónu se mluví o předčasném konci Logana Sargeanta a příchodu Antonelliho. Italský mladík je podle všeho nesmírně blízko k sedačce v Mercedesu a zdá se logické, že půlka sezóny v kokpitu Williamsu by mu pomohla nasbírat cenné zkušenosti.

Účinkování Logana Sargeanta ve Formuli 1 není úspěšné a americký mladík nenaplnil očekávání. Nasazení Antonelliho by mohlo být rozumným krokem pro všechny – italského mladíka, Williams i Mercedes. James Vowles se však k tomuto scénáři staví poněkud zdráhavě.

„Toto Wolff mě netlačí do nasazení Antonelliho,“ prohlásil bývalý hlavní stratég Mercedesu v Belgii. „Z mého pohledu, jak jsem již dříve řekl, je to v první řadě o poskytnutí každé příležitosti Loganovi, aby uspěl a pokračoval v kariéře profesionálního závodníka.“

Vowles se podle vlastních slov soustředí na svůj prvořadý úkol. „Mojí povinností je umístit se s tímto týmem co nejvýše v šampionátu. Pokud se Loganovi začne dařit, tak super; pokud ne, musím přehodnotit své možnosti,“ vzkázal boss Williamsu.

Je zřejmé, že podobně jako každý v paddocku, i James je zvědavý na talentovaného italského mladíka, kterého si Mercedes váží nad zlato. I když výsledky jeho týmu Prema v této sezóně nejsou nijak ohromující, Antonelli několikrát předvedl svůj velký talent. Na vodě v Silverstonu nechal všechny daleko za sebou a ve Spa se mu povedl možná předjížděcí manévr sezóny, kdy se v Eau Rouge dostal přes Franca Colapinta.

„Bylo to zajímavé. Teď budu mluvit o soukromých věcech a doufám, že se Toto nezlobí, ale psali jsme si během závodu Formule 2 a musím říci, že Kimi předvedl něco zatraceně ohromujícího,“ prohlásil Vowles.

„Bojoval s naším jezdcem Francem Colapintem. Pustil se do toho a neuhnul. Každý, kdo alespoň jednou seděl v závodním autě, dobře ví, jak to byl náročný manévr. Na vodě k tomu nepotřebujete jen odvahu, ale chce to také pořádnou dávku dovedností a kromě toho se mu auto na vrcholu Eau Rouge odtrhlo. Bylo to vskutku působivé,“ vychválil Vowles pravděpodobného nástupce Lewise Hamiltona v Mercedesu.

Související zprávy

Diskuze