logo F1zpravy.czF1online.sk

Verstappen neplánuje skončit s virtuálními závody: Nedostal jsem zákaz

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala25. 7. 2024

Po nevydařeném víkendu Maxe Verstappena, na kterém byl dost podrážděný, si na něj mnozí posvítili i za jeho ponocování. Noční jízdy na 24hodinovém závodě se totiž mohly negativně podepsat pod jeho náladou i výkony. Red Bull vzkázal, že se s ním dohodl a už tak pozdě nebude jezdit na svém simulátoru, ale trojnásobný šampion ujistil, že ho nemá zakázán.

Max Verstappen se posadil do simulátoru krátce po půlnoci, přičemž původně měl odjet dvě hodiny. Když však zamířil do virtuálních boxů, simulátor nevypnul. S týmem se rozhodli, že jízdu ještě o jednu hodinu prodlouží. Nakonec se tak odhlásil až po třetí ráno, čili teoreticky mohl usnout před čtvrtou.

Závod se sice konal až ve tři odpoledne, ale i před nimi mají jezdci spoustu povinností. Kromě těch mediálních přímo na okruhu je čeká i předzávodní brífink a setkání s inženýry. Reálně tak mohl spát kolem sedmi hodin, což potvrdil i Helmut Marko ve svém sloupku. Zároveň poznamenal, že Nizozemec má „jiný spánkový režim“ než ostatní a sedm hodin mu stačí.

Ve čtvrtek ve Spa-Francorchamps se však Max Verstappen jen zasmál nad tvrzeními, že jeho noční jízda měla mít nějaký vliv na velkou cenu. „Bavili jsme se o tom. V dohledné době stejně nejsou na programu žádné virtuální závody, takže si nikdo nemusí dělat starosti.“

„Nemám však žádný zákaz ani nic podobného. Já také nemusím ostatním říkat, co mají dělat ve svém volném čase během soutěžních víkendů. Totéž platí pro mě. Závodit do třetí ráno není nic nového. Je to navíc velmi důležitá součást mého života,“ prohlásil rodák z belgického Hasseltu, který je od Spa vzdálen hodinu autem.

Verstappen následně připomněl, že na Velké ceně Emilia Romagna se také věnoval virtuálním závodům a vyhrál. Tehdy na Nürburgringu dokonce odjel pět hodin; tříhodinový stint večer a další dvě hodiny hned ráno.

„Když nevyhrajete závod, lidé to vždy začnou házet na to, že jste byli vzhůru do třetí ráno nebo máte jedno kilo nadváhu,“ míní Verstappen. „Když nevyhráváte, vždy si umíte vymyslet takové věci a argumentovat jimi. Například v Imole jsem vyhrál oba závody.“

„Dělám to už od roku 2015. Pro mě to tedy neznamená změnu v přípravě. Vyhrál jsem tři tituly mistra světa a docela dobře vím, co zvládnu a co nezvládnu. Jsem k sobě velmi tvrdý z hlediska toho, co je povoleno a co ne. Myslím si tedy, že s mými zkušenostmi ve Formuli 1 docela dobře vím, co je možné,“ vzkázal.

Související zprávy

Diskuze