logo F1zpravy.czF1online.sk

Ralf Schumacher na sociálních sítích přiznal, že je gay

Ralf Schumacher
© Instagram/Ralf Schumacher
Milan Kubala
Milan Kubala15. 7. 2024

Bývalý závodník F1 a televizní expert Ralf Schumacher v neděli na sociálních sítích přiznal, že je gay. Bratr sedminásobného mistra světa se se světem podělil o fotografii se svým partnerem Étiennem, se kterým žije už dva roky.

„Nejkrásnější věc v životě je, když máte u sebe toho správného partnera, se kterým se můžete dělit o všechno,“ napsal na svém instagramovém profilu devětačtyřicetiletý Ralf Schumacher, když sdílel společnou fotografii na lodi.

Ve Formuli 1 se dosud vědělo jen o dvou jezdcích hlásících se ke skupině LGBTI. Mike Beuttler závodil v královně motorsportu v sezónách 1971 až 1973 a Lella Lombardiová v následujících třech ročnících.

Ralfa Schumachera podpořila jeho přítelkyně, německá herečka Carmen Geissová. „Oba vás z celého srdce miluji. Étienne, máš nejlepšího partnera, jakého si můžeš představit. Po dvou letech konečně můžete ukázat světu svou lásku. Ralfa znám více než 25 let a vždy jsem se s ním velmi dobře bavila. Byl to vždy liberální člověk s dobrým srdcem, kterému můžu zavolat ve dne, v noci a který byl ke mně vždy upřímný. Jsem ráda, že mohu být při této lásce a jsem ještě šťastnější, že jste se oba našli, protože i Étienna ze srdce miluji.“

Televizní hvězda následně sdílela i vlastní příspěvek s fotografií Ralfa Schumachera a jeho partnera. „Dnes přiznal svou homosexualitu. Je to krok k osvobození a sebepřijetí. Bylo to odvážné rozhodnutí, které v něm dozrávalo dlouhou dobu. Nyní ho přijímá s hrdostí a sebevědomím. Jeho coming out je nejen osobním vítězstvím, ale i znakem toho, že konečně bez strachu či studu může žít a milovat se svou pravou identitou.“

„Jeho odvaha je inspirující a já jsem mu velmi vděčná za to, že ho mám ve svém životě. Jeho cesta k samému sobě je důkazem toho, že láska a sebepřijetí jsou ty největší síly v našich životech. Oba vás ze srdce miluji a jsem ráda, že jsem našla dvě srdce,“ píše německá podnikatelka.

Ralf Schumacher byl v letech 2001 až 2015 ženatý s modelkou Corou-Carolinou Brinkmannovou. Už v prvním roce manželství se jim narodil syn David, který v současnosti závodí v sérii ADAC GT Masters.

Svému otci k tomuto odvážnému kroku gratuloval i dvaadvacetiletý David. „Jsem velmi šťastný, že jsi konečně našel někoho, s kým se cítíš příjemně a bezpečně. Stoprocentně stojím za tebou, přeji ti všechno dobré a blahopřeji ti.“

Související zprávy

Diskuze