logo F1zpravy.czF1online.sk

Další závod musí být poslední šance pro Péreze, říká Button

Sergio Pérez
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 7. 2024

Red Bull nadále vede oba šampionáty, což je při současné formě Sergia Péreze malý zázrak. Mexičan posbíral za posledních šest víkendů méně bodů než Nico Hülkenberg za poslední dva, což je přímo děsivá statistika. Pérez je očividně v nejhorší formě svého života a otázka není jestli, ale dokdy to Red Bull bude tolerovat.

Během britského víkendu se pozornost opět obrátila na rodáka z Guadalajary. Média přišla se spekulacemi, že Pérezova budoucnost není vůbec jistá. Navzdory nové smlouvě se nemusí objevit v kokpitu Red Bullu v příští sezóně. Kromě peněz svému týmu nepřispívá v podstatě ničím a Formule 1 je v první řadě výkonnostní byznys.

Checo odpověděl na spekulace tím nejhorším možným způsobem. V kvalifikaci se v náročných podmínkách na osychající trati, ale možná i pod vlivem narůstajícího tlaku, roztočil a skončil ve štěrku. Jeho závod poté poznamenalo předčasné přezutí na pneumatiky do přechodných podmínek, které definitivně zmařilo jakékoli vyhlídky na body.

„Je to obrovský, opravdu obrovský problém,“ prohlásil ve vysílání britské televize Sky mistr světa z roku 2009 Jenson Button. „V Silverstonu zažil příšerný víkend, i když v některých ohledech měl také smůlu. McLaren jim však vzal spoustu bodů, což je velmi důležité.“

Pérezovi přitom hrozí, že se už v Maďarsku propadne na celkové osmé místo v šampionátu. Piloti Mercedesu jsou blízko a mohou dokonat ponížení mexického závodníka, čímž by jen podtrhli jeho nelichotivý bodový stav. „Musí získat alespoň nějaké body,“ vyzývá Mexičana Button.

„Když není hned za Maxem, nemohou to takhle nechat navždy. Myslím si, že pokud nezaboduje ani v dalším závodě, rychle ho vymění a posadí do jeho auta někoho jiného. Je to obtížné. Sám vím, že pro jezdce to není příjemný pocit, ale pro Red Bull se jedná o důležitý šampionát,“ prohlásil Button.

Související zprávy

Diskuze