logo F1zpravy.czF1online.sk

Verstappen: Nemůžu se jen tak vzít a odejít, takhle to nefunguje

Max Verstappen
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala27. 6. 2024

Toto Wolff už nesčetněkrát v této sezóně prohlásil, že Max Verstappen se ještě definitivně nerozhodl zůstat v Red Bullu a Max Verstappen už nesčetněkrát popřel spekulace, že by uvažoval nad odchodem. Po čtvrtku v Rakousku se toto počítadlo navýšilo na nesčetně plus jeden.

Smlouva Maxe Verstappena je ještě pořádně dlouhá a trvá až do roku 2028. To mu však nebrání odejít z Red Bullu, jelikož má k dispozici žolíka v podobě Helmuta Marka. Sportovní poradce mu měl přislíbit, že pokud bude chtít z týmu odejít, nejdříve odejde on. Nizozemec by díky tomu mohl aktivovat výstupní klauzuli ve smlouvě, která mu umožňuje odejít v případě, že Marko bude v týmu chybět.

Toto Wolff je přesvědčen, že Verstappen o tom uvažuje kvůli sílící konkurenci, mocenskému boji v Red Bullu, motorovému programu a vyhlídkám na rok 2026. O víkendu ve Španělsku dokonce generální ředitel automobilky Ola Källenius vzkázal, že Max by „ve stříbrné vypadal dobře“.

Čtvrteční tisková konference by neměla ten správný šmrnc, kdyby se Verstappen k tomuto tématu nemusel vrátit. Dostal totiž otázku, zda na konci sezóny odejde ze svého týmu, pokud už nebude mít konkurenceschopný monopost.

„Nemyslím si, že takhle to funguje ve Formuli 1, že se najednou zvednete a zahlásíte: Tak se mějte, kluci! Takhle to nefunguje,“ zareagoval Max Verstappen. „S týmem mám dlouhodobou smlouvu a jsem tady velmi šťastný. Jak jsem řekl dříve, koncentrujeme se už i na příští rok a co bychom mohli na auto nasadit. To by vám mělo říct dost o tom, kde budu jezdit v příští sezóně.“

Priority mistra světa se nemění. Stále trvá na tom, že cílem je mít pod zadkem konkurenceschopný monopost. „Je přirozené, že lidé o tom mluví, ale pro budoucnost je nejdůležitější mít konkurenceschopné auto.“

„V této chvíli je to velmi těsné, ale v týmu velmi dobře pracujeme na tom, abychom se zlepšili. Už jsem to v týmu řekl. Pracujeme a koncentrujeme se i na další rok, abychom opět byli konkurenceschopní,“ vzkázal.

Související zprávy

Diskuze