logo F1zpravy.czF1online.sk

Německá policie zatkla a obvinila dva muže z vydírání rodiny Schumacherů

Michael Schumacher
© Mark McArdle/Wikipedia Commons (CC BY-SA 2.0)
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 6. 2024

Je to smutné, ale není to první případ. Stav Michaela Schumachera je od jeho nehody zahalen velkým tajemstvím. Na světlo světa proniklo málo skutečných informací, ale zato jsme se museli bořit s přímo záplavou nesmyslů a hloupostí. Je jasné, že jakékoli relevantní zprávy mají obrovskou hodnotu a to se snaží využít někteří zlomyslní lidé. Dva takové zatkli v Německu.

Zdá se to neuvěřitelné, ale i po deseti letech zůstávají šiky a síla rodiny kolem Michaela neuvěřitelně pevné. Manželka Corinna, dcera Gina a syn Mick svého manžela a otce nadále obdivuhodně chrání před lidmi, kteří se neštítí ničeho.

Tento týden se objevila zpráva o zatčení dvou mužů, kteří se ve snaze získat miliony pokusili vydírat rodinu Michaela Schumachera. Německý deník Bild přinesl informaci, že zdejší policie ve městě Wuppertal zatkla dva muže, kteří čelí obvinění z vydírání.

„Vyšetřujeme případ vydírání veřejně známé osoby a zatkli jsme podezřelé. V současnosti nemůžeme poskytnout žádné další informace,“ řekl Bild mluvčí prokuratury Wolf-Tilman Baumert.

Neznáme přesný charakter činnosti či výhrůžek zadržených. Podle článku německého deníku se muži okamžitě postavili před soud, který je poslal do vazby. Obvinění čelí žalobě z pokusu o vydírání a v případě prokázání viny jim hrozí až pětileté vězení.

Není to poprvé, co Schumacherovi čelí podobným problémům. Naštěstí, pachatelé většinou nebyli nijak sofistikovaní, i když ani hrozby psychicky nemocných lidí nelze podceňovat. Jeden z vyděračů v roce 2017 dokonce v dopise uvedl své číslo účtu, takže k jeho dopadení nebyli zapotřebí nejlepší detektivové v Německu.

Související zprávy

Diskuze