logo F1zpravy.czF1online.sk

Verstappenovi chodí nabídky z Le Mans: Nechci nic uspěchat, upozorňuje

Max Verstappen
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 6. 2024

Legendární závody v Le Mans lákají a budou lákat největší osobnosti světa motorsportu. I dnešní piloti F1 s velkým zájmem sledují vývoj na Circuit de la Sarthe a vítězství na tomto místě má stále ohromný význam. Platí to i pro Maxe Verstappena, který dává světu najevo, že bez triumfu v Le Mans odmítá ukončit kariéru. Podle slov nizozemského závodníka taky přicházejí nabídky.

Není to jen Formule 1, stále větší popularitě se v řadách výrobců těší i vytrvalostní závody. Do divácké atraktivity se to možná ještě nepromítlo, ale zájem automobilek o WEC je ještě větší než o F1. Kdo ví, možná bude stačit jedna jezdecká hvězda a dění v Le Mans přiláká více fanoušků než závody v Monze či Austinu.

Představte si, jakou pozornost by lákal letošní závod ve Francii, kdyby se ho zúčastnil Max Verstappen. Ten se přitom nijak netají svými ambicemi v Le Mans a jeho slovům prý pozorně naslouchají všechny zúčastněné strany. „Samozřejmě, že vás lidé kontaktují, ale musí přijít správná nabídka ve správný čas,“ řekl trojnásobný šampion.

„Kromě toho, nechci své rozhodnutí nijak uspěchat. Myslím si, že s těmito novými auty to potrvá minimálně jeden nebo dva roky, než vše lépe pochopíme. Koneckonců, pořád tu máme balance of performance, které to celé stěžuje,“ řekl Verstappen.

Inu, nizozemský závodník není jediný, kterému se nelíbí, jak se v současnosti vyrovnávají podmínky ve vytrvalostním šampionátu. Max v minulosti naznačil, že do Le Mans se vypraví až po skončení kariéry v F1, ale toto stanovisko se postupně mění. Záleží prý na mnoha faktorech – balance of performance, hmotnost pilotů atd.

„Záleží na přípravě, jestli to můžeme udělat pořádně, nebo ne. Je to trochu podobné jako na simulátoru. Samozřejmě, že bych neodjel závod na simulátoru o víkendu v Imole, kdybych se na něj nemohl pořádně připravit. V tomto případě jsem to však mohl udělat a proto jsem se ho zúčastnil,“ vysvětlil Max.

„Samozřejmě, že nemůžete jezdit v Le Mans a ve Formuli 1 v rámci jednoho víkendu. Kdyby se to ale dalo spojit, tak podle mě lze Le Mans odjet i během formulové sezóny,“ prohlásil Verstappen.

I Fernando Alonso odjel 24 hodin Le Mans či Indy 500 v průběhu sezóny v F1, ale ne uprostřed titulového boje. Očividně tak musí nastat i ty správné okolnosti.

Související zprávy

Diskuze