logo F1zpravy.czF1online.sk

Sainz má na stole už jen dvě možnosti. My jsme správná volba, věří Vowles

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 6. 2024

Šéf Williamsu James Vowles odpovídá v Kanadě stále dokola jen na jednu otázku. V rozhovoru pro F1 TV se už neudržel a se smíchem ironicky poznamenal, že „je rád za novou otázku, na kterou ještě neodpověděl“. Angličan však nezklamal a poskytl zatím nejlepší pohled na vyjednávání mezi Carlosem Sainzem a Williamsem. Z jeho odpovědí usuzujeme, že Jamesův tým je blízko k podpisu španělského závodníka.

Mercedes ani Red Bull nebudou novou destinací Carlose Sainze. V těchto chvílích je veřejným tajemstvím, že španělský závodník se rozhoduje mezi Williamsem a Audi. My si v tuto chvíli můžeme zahrát na manažery a diskutovat, která z těchto dvou možností je lepší. Je jasné, co si o této otázce myslí šéf stáje z Grove, který dal světu jednoznačně najevo, jaká je situace.

„Je to jednoduché: na našem seznamu jsou jen dva jezdci,“ prohlásil Vowles pro F1 TV. „Myslím si, že jsme byli velmi otevření v tom, kdo je v čele našeho seznamu. Nyní je to o tom, co můžeme udělat, abychom našli shodu s Carlosem, který je podle mě neskutečný jezdec; je to vítěz závodu a vyhrál i loni, když to téměř nikdo nedokázal.“

„Je však na něm, aby se rozhodl, kam chce jít dál. Bylo zdůrazněno, že jsme jednou ze dvou jeho možností. Já si osobně myslím, že my jsme ta správná volba. Vytvořili bychom spolu dobré spojení. Rozhodnutí je však samozřejmě na něm,“ vzkázal Vowles.

Williams pod Jamesovým vedením rozhodně ukazuje, že míří vzhůru. Dokáže oslovit největší jména a má nejvyšší ambice. Něco takového jsme od této stáje neviděli už pořádně dlouho a je jasné, že Sainz vážně zvažuje Williams jako své další působiště. Kdyby to Vowlesovi vyšlo, tak tím vyšle světu F1 jednoznačný vzkaz.

I rozhovor s televizí Sky využil k tomu, aby světu oznámil, že Williams už není outsiderem na posledním místě. „Existuje důvod, proč jsem tady. Toto není ten Williams, jaký známe před třemi roky. Už jen samotná skutečnost, že jednáme s Carlosem, ukazuje, že jsme změnili přístup. Chceme, aby se jezdci světové úrovně stali součástí naší stáje,“ prohlásil bývalý hlavní stratég Mercedesu.

„Chceme, aby si svět uvědomil, že jsme tady a myslíme to vážně. Investujeme vše potřebné, abychom se vrátili na čelo. V roce 2026 budeme mít jednu z nejlepších pohonných jednotek, ne-li úplně nejlepší. Doufám, že brzy oznámíme příchod kolem 30 neskutečných lidí z dalších týmů, které jsme získali během posledních dvanácti měsíců,“ hlásí Vowles odhodlaně.

„Svět se mění a někdo jako Carlos by zvýraznil celkový obraz, ve kterém se nacházíme. Samozřejmě, on se musí rozhodnout, jestli chce přijít, nebo ne. Těžko říct, jestli ho dokážeme přesvědčit. Myslím si, že vidí všechny naše silné stránky. Mně se to říká lehce, protože jsem ve Williamsu a nosím barvy tohoto týmu, ale podle mě je to snadné rozhodnutí, jestli k nám chcete přijít, nebo ne. Je to však na něm,“ řekl Vowles.

Související zprávy

Diskuze