logo F1zpravy.czF1online.sk

Držel se za rameno. Tom Clarkson nechápe, jaké nastavení nakonec zvolil Red Bull

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 5. 2024

Max Verstappen dorazil do tiskové místnosti po skončení VC Emilia Romagna pořádně domlácený. Nizozemský závodník soutěžil se svým týmem Redline na virtuální 24-hodinovce na Nürburgringu, kterou si doplnil program mezi kvalifikací a závodem. Sezení za počítačem však nebyl důvod, proč pilota Red Bullu po závodě přemáhala únava.

Reportér Tom Clarkson, kterého možná znáte z podcastu „Beyond the Grid“, je zároveň moderátorem oficiálních tiskových konferencí. Britský novinář je také pravidelným účastníkem podcastu F1 Nation, ve kterém přináší své zákulisní postřehy i z dění v tiskových místnostech na okruzích F1. Zblízka tedy sledoval, jak zničený byl Max Verstappen po nedělním závodě.

Nizozemský závodník trpěl v důsledku hrbolatého povrchu v Imole, ale Lando Norris a Charles Leclerc nebyli tak domláceni, což nás přivádí k otázce, co za nastavení to v Red Bullu „vyčarovali“ mezi pátkem a sobotou? „Je zajímavé, že jsi zmínil hrboly,“ řekl Tom Clarkson v podcastu F1 Nation svému kolegovi z mexického Fox Sport Diegovi Mejiovi. „Když Max přišel na tiskovou konferenci, držel se za levé rameno a říkal, že za to mohou hrboly.“

„Opravdu to cítil. Nikdy předtím jsem neslyšel, že by si s touto generací monopostů stěžoval na hrboly. Je zajímavé, že je cítil právě na této trati. Posloucháme jezdce, že o tom mluví, ale zajímalo by mě, co za nastavení zvolili, když byl tak zničen,“ zamýšlí se známý reportér.

Max označil za důvod jeho nepohodlí hrboly v Imole. Pravdou však je, že v noci před závodem absolvoval virtuální čtyřhodinový stint a další dvouhodinový v neděli ráno. Spal však poměrně dlouho – přibližně sedm hodin –, což by pro tak fyzicky zdatného sportovce mělo být víc než dost. Clarkson však otevřel přesně tuto „Pandorinu skříňku“.

„Teď si zahraju na ďáblova advokáta, protože Max Verstappen absolvoval tento víkend dva závody. Ten skutečný, v reálném světě, tady v Imole, ale se svým týmem Redline soutěžil i na virtuálním 24hodinovém závodě na Nürburgringu, který vyhrál. V sobotu večer však absolvoval čtyřhodinový stint. Potom od 8.30 do 10.30 hodin ráno odjel další dvě hodiny. Mělo to nějaký negativní vliv na jeho snažení ve Formuli 1?“ ptá se Clarkson.

Související zprávy

Diskuze