logo F1zpravy.czF1online.sk

Eddie, ty zasraný tichý zabiják. Hornerovi prý při zprávě o konci Neweyho padla sánka

Eddie Jordan
© Andreas Kolarik / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 5. 2024

Postupně se nám odkrývá příběh o konci Adriana Neweyho v Red Bullu. Nevíme, jestli se někdy dozvíme celou pravdu, ale jelikož patřil k režisérům celé události Eddie Jordan, můžeme se těšit alespoň na pár pikantních epizod. Irský tlčhuba využil svého podcastu Formula For Success, aby vypověděl jednu z nich.

S Davidem Coulthardem, který má s Red Bullem bohatou historii a je přítelem Christiana Hornera, mluví Jordan v jejich podcastu na aktuální témata. Samozřejmě, v posledním období hýbal světem Formule 1 hlavně odchod Adriana Neweyho z Red Bullu. Věřte či ne, významně se na něm podílel „manažer a blízký přítel“ geniálního konstruktéra Eddie Jordan.

Ten má na veřejnosti pověst kontroverzní postavičky, která vyjadřuje své názory bez obalu. Skutečnost, že odchod Neweyho nesledoval takříkajíc z první řady, ale rovnou stál na pódiu, nám vydělala na několik pikantních historek. Jednu z nich už Eddie vypověděl ve svém podcastu, když prozradil veřejnosti, jaká byla reakce šéfa Red Bullu Christiana Hornera na Neweyho odchod.

„Víte, jak mě nazval? Víte, jak mi řekl, když se to dozvěděl? Nejprve mu spadla čelist až někam po zem. Víte, on má beztak dost velkou čelist. Řekl mi: ‚Ach, EJ, ty jsi zasraný tichý zabiják’,“ říká Jordan.

„Vlastně nevím, co je to tichý zabiják. Možná to budeš vědět ty, DC. Co je to?“ zeptal se Jordan svého sparring partnera v podcastu Formula For Success Davida Coultharda.

Vítěz třinácti velkých cen odpověděl: „No, je lepší být tichým zabijákem než někým, koho příchod je slyšet z dálky. Nikdo to nečekal. Nikdo také netušil, že ty jsi Adrianův manažer,“ řekl Coulthard.

Související zprávy

Diskuze