logo F1zpravy.czF1online.sk

Spekulace dovedly Sargeanta až do Vowlesovy kanceláře

Logan Sargeant
© X/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 5. 2024

Logan Sargeant pokračuje i ve své druhé sezóně v málo výrazných výkonech. Americký závodník v Miami zdolal svého týmového kolegu ve sprintové kvalifikaci, ale jinak se v roce 2024 nemá čím pochlubit. I když si sám Sargeant myslí, že odvádí dobrou práci, na jeho domácím závodě ho obklopil mrak spekulací.

Pátek v Miami ožil, když reportér Will Buxton přinesl informaci, že někdo (Mercedes nebo Williams) žádá o výjimku pro Andreu Kimiho Antonelliho. Ten ještě nemá 18 let, což je podmínka pro udělení superlicence. Kde jsou pravidla, tam jsou také výjimky a existuje možnost, že italský talent získá oprávnění k přestupu do F1 dříve.

Toto Wolff a James Vowles se však okamžitě ujali slova a jakékoli spekulace popřeli. Nikdo se prý nechystá vyhodit Logana Sargeanta a v Imole ho nahradit Antonellim. „Koluje spekulace, že bude jezdit v Imole – nebude jezdit v Imole,“ prohlásil šéf Williamsu o sedmnáctiletém italském mladíkovi.

„V současnosti zvažujeme, které piloty posadíme do auta v letech 2025 a 2026. Chceme správnou jezdeckou sestavu pro tyto dvě sezóny, protože při změně pravidel si opravdu nechcete projít i výměnou pilotů. Mluvili jsme se čtyřmi nebo pěti piloty o letech 2025 a 2026. Velmi rád se však posadím a ještě chvíli počkám,“ ujistil Vowles.

Ten připomněl, že prvořadým úkolem Williamsu je v současnosti zrychlit auto. „V první řadě je mou zodpovědností zrychlit monopost, protože Alex je pilot na úrovni mistra světa. Musíme mu poskytnout správné auto. To se nám zatím nepovedlo a právě na to se soustředím. Něco takového vám obvykle otevře nové možnosti směrem do budoucna,“ dodal Vowles.

Se spekulacemi o svém odchodu byl v Miami konfrontován i Logan Sargeant. Americký závodník ani v úvodu sezóny nevystoupil ze svého stínu, s Alexem Albonem prohrál všechny kvalifikace kromě té sprintové v pátek a v závodech je jeho bilance velmi podobná. On sám však své výkony nehodnotí negativně.

„Za celý rok jsem se od prvního tréninku necítil takhle komfortně,“ řekl Sargeant novinářům v Miami. „Asi od Austrálie jsem se v autě cítil velmi dobře. V Japonsku jsem z toho dostal všechno a i když byla Čína zklamáním, tady v Miami jsem cítil, že jsem odvedl dobrou práci. Hledám jen tu poslední desetinu.“

Na otázku, zda vedl rozhovory se šéfem o budoucnosti své sedačky, odpověděl: „Ne, takhle bych to neřekl. S Jamesem jsem si povídal interně a mluvil jsem také se svými manažery,“ řekl Sargeant, který následně dostal otázku, zda má od šéfa i nějaké záruky ohledně své budoucnosti. „Všechno jsou to interní rozhovory. Nebudu vám o tom mluvit,“ odpověděl rodák z Floridy.

Související zprávy

Diskuze