logo F1zpravy.czF1online.sk

Dnes nás časy na kolo nezajímaly, řekl Verstappen.

Max Verstappen
© X/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 2. 2024

Před startem nové sezóny je favorit jasný. I když jsme nečekali, že Red Bull si zvolí takovou cestu, když kompletně překopal koncept monopostu, který loni vyhrál 21 z 22 velkých cen, ale účel světí prostředky a technické oddělení pod vedením Adriana Neweyho potvrdilo, že není konzervativní. Tři dny testů v podání Red Bullu proběhly hladce a RB20 s Maxem Verstappenem na palubě je jednoznačně největším favoritem sezóny 2024.

I když mezi odborníky nepanuje shoda, kdo je nejbližším pronásledovatelem Red Bullu, panuje jednohlasné přesvědčení, že nejrychlejším monopostem byl v Bahrajnu RB20. Nic na tom nezměnila ani skutečnost, že ve druhý a třetí den bylo nejrychlejší Ferrari.

Max Verstappen byl po skončení třídenních testů v Bahrajnu spokojený a stejně tak zástupci jeho týmu. „Dnes byl náš plán nesoustředit se na čistý čas na kolo. Myslím si, že bylo důležitější uskutečnit závodní simulace a lépe pochopit auto,“ konstatoval nizozemský závodník po skončení třetího dne testů.

„Soustředili jsme se na náš program a upřímně, všechno vypadá celkem pozitivně. Jsem spokojený s autem a s jeho chováním. Před startem závodního víkendu to bude doladění vyvážení a celkových podmínkách,“ dodal Verstappen.

Každý říká, že Red Bull je nejrychlejší a největší favorit před startem sezóny, tedy kromě samotných zástupců Red Bullu. I Max na tuto otázku, případně na téma nejbližších pronásledovatelů jeho týmu, odpověděl vyhýbavě. „Moc na to nemyslím. Starám se jen o nás a náš program.“

„Samozřejmě, že máme hodně práce a vždycky se chcete zlepšovat, ale myslím si, že to byly pozitivní testy a učili jsme se s každou změnou na autě. Zároveň víme, co chceme dělat příští víkend a přesně na to se soustředíme,“ konstatoval Verstappen.

Starý monopost RB19 vyhrál téměř vše, co se dalo vyhrát. Zdá se, že RB20 by mohl mít podobné ambice. Myslí si Max, že i RB20 bude fungovat na různých typech okruhů a v různých podmínkách? „To ukáže až čas. V současnosti na to neumím odpovědět,“ řekl s úsměvem Verstappen.

Související zprávy

Diskuze