logo F1zpravy.czF1online.sk

Na tuto sezónu se opravdu těším, oznámil Verstappen

Max Verstappen
© Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 2. 2024

Red Bull pokračoval v prvním dni předsezónních testů tam, kde skončil v posledním loňském závodě. Max Verstappen v Bahrajnu převálcoval konkurenci a všechny nechal o více než sekundu za sebou. Samozřejmě, dělat unáhlené závěry po prvních osmi hodinách není na místě, ale jak upozornil i Jolyon Palmer, takový den testů jsme za poslední roky neviděli.

V éře dominance Mercedesu se do povědomí vžil termín „sandbagging“, který by se dal volně přeložit jako „vození písku“. Mercedes byl tehdy na testech obviňován, že skrývá svou skutečnou výkonnost a úmyslně nechce vypadat jako nejrychlejší. Red Bull tak v první den letošních testů rozhodně nevypadal, přitom nám je jasné, že jsme neviděli ještě ani zdaleka plný potenciál nového RB20.

„Je hezké být opět na trati,“ řekl po prvním dni testů Max Verstappen, který stihl až 143 kol. „Dokázali jsme odjet mnoho kol a s autem jsme si vyzkoušeli více než dost věcí. Celkově jsem tedy velmi spokojený.“

Hned první den předsezónních testů Red Bull a Verstappen potvrdili svůj status největšího favorita sezóny. Max si ve čtvrtek po dlouhém dni odpočine a celých osm hodin v kokpitu dostane jeho týmový kolega Sergio Pérez. Bude zajímavé sledovat, zda mexický závodník potvrdí ohromnou formu, kterou RB20 ukázal v první den.

„Celkově jsem rád, že jsem se vrátil do auta. Prvních pár kol vás překvapí, jaké je to rychlé ve srovnání se vším ostatním,“ řekl Verstappen. „Dnes jsem si užil hodně zábavy. Byl jsem velmi spokojený s tím, jak auto reagovalo, vyvážení bylo velmi dobré. Jsou to jen testy, ale měli jsme dobrý den.“

„Myslím si, že naše auto může být konkurenceschopné. Je jen na nás, abychom z něho vytěžili maximum. Na tuto sezónu se velmi těším,“ dodal Max.

Red Bull je prakticky celý únor středobodem pozornosti. Nejprve to bylo díky vyšetřování Christiana Hornera (to je stále aktuální) a potom kvůli revolučnímu designu svého monopostu. Některými prvky připomíná nová RB20 Mercedes z posledních dvou let. Tento tým se se svým starým konceptem pořádně natrápil. Red Bullu se to zatím zřejmě vůbec netýká.

„Zimní přestávka byla tento rok poměrně krátká, ale jako obvykle je ohromující, kolik práce jsme odvedli na autě. Do Bahrajnu jsme přišli s několika neznámými kolem relativně nového designu, ale většinu základních věcí jsme otestovali hned v první den a dostali jsme potřebné odpovědi. Teď máme solidní základ, který můžeme přenést do druhého a třetího dne, kdy auto převezme Checo,“ řekl Verstappen.

Související zprávy

Diskuze