logo F1zpravy.czF1online.sk

Verstappen odmítá spekulace o sporu s Hornerem: Nevím, koho baví psát takové věci

Max Verstappen a Christian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 2. 2024

Ve Formuli 1 to v únoru pořádně žije. Prvního dne druhého měsíce nového roku šokoval všechny svým přestupem do Ferrari Lewis Hamilton. Jen o pár dní později se veškerá pozornost soustředila na Christiana Hornera, který má pořádné potíže. Objevily se spekulace, že šéf stáje se dostal do středu „hry o trůny“, ve které prý mají tahat za nitky i Verstappenovci. Max to však něco takového rezolutně popřel.

Je náhoda, že o celé věci informoval jako první nizozemský novinář Erik van Haren, který je známý svým blízkým vztahem s Josem Verstappenem a jeho synem Maxem? Nuže, podle slov samotného závodníka očividně ano. I když stále vlastně nevíme, co přesně Christian Horner spáchal, média v posledních týdnech divoce spekulovala o rolích, kterou v celé věci sehrálo vedení společnosti v Salzburgu, thajští akcionáři, Helmut Marko a dokonce i Max Verstappen.

Nizozemský závodník však odmítá, že by měl s celou věcí cokoliv společné. Na představení monopostu RB20 také popřel, že by mělo Hornerovo vyšetřování jakýkoliv vliv na jejich vztah. „Mohu vám říci, že náš vztah je stejný jako předtím. Nevím, koho baví psát takové věci, ale mezi mnou a Christianem je to jako obvykle,“ prohlásil Verstappen, kterého cituje Motorsport.com.

Britský portál přitom informuje, že na představení nového monopostu RB20 byli přítomní novináři instruováni, „aby se ve vyšetřování příliš nevrtali“. Max přitom dal světu jasně najevo, že ho celá záležitost netýká a on má na svých plecích dost povinností i bez toho, aby se rozptyloval něčím takovým. „Já se plně soustředím na svůj vlastní výkon a přípravu, abych se dostal do formy a byl připraven jezdit a diskutovat s inženýry,“ prohlásil Verstappen.

„Kromě toho, můj život není jen Formule 1. Když jsem doma, raději na F1 mimo naplánovaný trénink příliš nemyslím. Za oponou se toho odehrává strašně moc, co ovlivňuje i mou budoucnost, například svět virtuálních závodů. Doma mám tedy beztak dost práce,“ dodal Max.

Přidal se i jeho týmový kolega Sergio Pérez. Novináři se nemohli na toto téma příliš ptát a jezdci museli být v tomto směru instruováni ještě naléhavěji. Mexičan využil otázku na to, aby celý tým vyzval k jednotě. Stojí však za zmínku, že ani jeden z pilotů se Hornera nezastal a oba zaujali celkem neutrální postoj. „Jsme závodní tým a chceme jen závodit. Chceme, aby celý tým držel pohromadě, protože jsme byli tak úspěšní,“ prohlásil Checo.

„Bylo by ideální, kdybychom to celé udrželi pohromadě a soustředili se jen na závody. Víme, že Christian je klíčovým hráčem naší organizace. Je důležité, abychom se všichni soustředili na to, co musíme dělat – vyhrávat tituly a posouvat tým co nejdál dopředu. To musí být cílem všech v naší organizaci,“ řekl Pérez.

Související zprávy

Diskuze