logo F1zpravy.czF1online.sk

Doufám, že spolupráce Hamiltona a Ferrari bude úspěšná, hlásí přející Verstappen

Lewis Hamilton a Max Verstappen
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár16. 2. 2024

Lewis Hamilton se na závěr kariéry rozhodl vyjít z komfortní zóny a učinil mimořádně odvážné rozhodnutí: Po skončení sezóny 2024 zamíří do Ferrari, kde si změří síly s mimořádně talentovaným Charlesem Leclercem. Jak vnímají přestup sedminásobného šampiona odborníci? Většinou pozitivně. A co na něj říká Britův úhlavní rival Max Verstappen? Rovněž i on považuje změnu prostředí za rozumný krok.

Dlouholetá jednička Mercedesu Lewis Hamilton se ve stříbrných – resp. černých – barvách postaral o své největší kariérní úspěchy. Předpokládalo se proto, že svoji aktivní závodní kariéru ukončí právě v týmu se sídlem v Brackley a Brixworth.

Lewis však všechny překvapil, když se na stará kolena rozhodl „změnit dres“ a v roce 2025 přestoupit do Ferrari. Mistr světa z let 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 a 2020 odůvodnil své rozhodnutí tím, že jednoduše touží změnit prostředí a na závěr kariéry čelit poslední a velké výzvě.

Co si o tomto kroku pilota Mercedesu myslí jeho úhlavní rival Max Verstappen? Holanďan považuje Britův krok za opodstatněný a přeje mu, aby s Ferrari napsal úspěšný příběh.

„Snem některých závodníků je jezdit za Ferrari. Není překvapením, že po něčem takovém touží i Lewis, který už v kariéře toho dosáhl tolik,“ nechal se slyšet vítěz posledních tří ročníků pro RacingNews365.com.

„My nezainteresovaní nevíme posoudit, proč učinil takové rozhodnutí. Pokud však svůj krok považuje za rozumný, měl by do Ferrari přestoupit. Myslím si, že jeho spolupráce s Ferrari bude dost cool. Doufám, že spolu napíšou úspěšný příběh, ale to v této chvíli ještě předpovědět nelze.“

A co Verstappen? Nechtěl by po vzoru Hamiltona přestoupit na závěr kariéry do Ferrari i on? „Nechci působit neuctivě nebo tak nějak, k Ferrari jako značce mám velký respekt, ale se současným působištěm jsem nadmíru spokojený. Cítím se dobře tam, kde jsem a nad změnou (momentálně) neuvažuji, ale život mě naučil jedno: nikdy neříkej nikdy.“

„Nad přestupem do Ferrari jsem však dosud ani jen nepřemýšlel. Jde mi jen o to působit ve F1 a zároveň se věnovat několika dalším aktivitám,“ dodal 26letý závodník.

Související zprávy

Diskuze