logo F1zpravy.czF1online.sk

Měli jsme skvělý balík, ale přesto jsme provedli několik změn, chválí svůj tým Verstappen

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Tomáš Masár
Tomáš Masár16. 2. 2024

Posledním týmem, který představil monopost pro rok 2024, byl ve čtvrtek rakouský Red Bull. Zatímco lakování nejdominantnějšího týmu minulé sezóny zůstalo podle očekávání nezměněné, samotné auto se od svého předchůdce designově výrazně liší. Red Bull provedl několik odvážných změn, a to i přesto, že byl loni suverénně nejlepší. Podle Maxe Verstappena jde o odvážný krok, který hodně vypovídá o týmové filozofii.

Red Bull se v roce 2023 pohyboval neohroženě v čele startovního pole. Kromě jednoho závodu ovládl každou jedinou GP, devatenáctkrát zásluhou Maxe Verstappena a ve dvou případech díky Sergiu Pérezovi.

Jelikož byl loňský RB19 nejdominantnějším monopostem historie, očekávalo se, že jeho nástupce RB20 bude jen jeho jakousi vylepšenou verzí. Stal se však přesný opak – v pořadí dvacátý výtvor z dílny Red Bullu se od svého předchůdce značně liší, což představuje vzhledem k aktuální formě týmu z Milton Keynes určité riziko.

Max Verstappen však odvážný krok svého zaměstnavatele plně obhajuje. Podle Nizozemce to hodně vypovídá o týmové filozofii, jejíž podstatou je nikdy se s ničím nespokojit a neustále se snažit zlepšit.

„Jsem spokojený s tím, jakým směrem jsme se vydali,“ vyjádřil se Max Verstappen, jehož slova cituje RacingNews365.com. „Náčrty nového auta jsem viděl už na posledním závodě v Abú Zabí, kde jsem si řekl: ´Wow, toto auto vypadá z určitého hlediska úplně jinak.´“

„Řekněme to takto: Red Bull při jeho tvorbě nijak konzervativní nebyl. A to se mi na týmu přesně líbí. Měli jsme skvělý balík, ale oni se přesto rozhodli vydat jinou cestou a pokusit se loňské auto ještě vylepšit,“ dodal trojnásobný mistr světa.

Související zprávy

Diskuze