logo F1zpravy.czF1online.sk

Na trať vyjel nový Red Bull RB20. Přítomen byl prý i Christian Horner

Red Bull RB20
© Screenshot
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 2. 2024

Nový Red Bull oficiálně spatří světlo světa až ve čtvrtek, 15. února, jako poslední z desítky monopostů. Podobně jako loni se však tým rozhodl, že s novým autem vyjede na trať ještě před jeho oficiálním představením. V úterý se vydal natáčet do Silverstone, což se z pochopitelných důvodů nepodařilo úplně utajit.

Zdá se, že představení nových monopostů postupně ztrácejí na významu. I ty největší týmy, například Ferrari a Aston Martin, se spokojily s krátkým videem, rozhovory s novináři a počítačově vytvořenými obrázky. V tomto roce jsme skutečně zatím neviděli žádné velkolepé představení nového monopostu.

Zřejmě od toho ustupuje i mistrovský Red Bull. Tento tým je v podstatě tvůrcem moderního marketingu ve Formuli 1, ale přesto nedělá kolem nového auta žádná tajemství. Max Verstappen již před pár dny avizoval, že nové auto vypadá úplně stejně jako to staré. Úterní tzv. shakedown v Silverstone to jen potvrzuje.

Nový monopost RB20 se vydal na trať poprvé ještě před svým oficiálním představením. Podle nizozemského reportéra Erika van Harena dopoledne jel Max Verstappen, aby ho odpoledne vystřídal a odjel svou „směnu“ Sergio Pérez. Z fanouškovských záběrů je přitom zřejmé, že Red Bull natáčel i materiály při příležitosti dvacátých narozenin týmu.

„Šéf stáje Christian Horner byl v Silverstone přítomen a plánuje se zúčastnit i oficiálního představení nového monopostu ve čtvrtek,“ uvedl van Haren, který jako první informoval o vyšetřování šéfa Red Bullu. Novinář přitom uvedl, že může trvat „několik týdnů“, než mateřská společnost uzavře celou záležitost.

Internet se mezitím plní záběry nového monopostu. Ačkoliv lakování se očividně vůbec nezměnilo, změny na bočnicích jsou poměrně zřejmé.

Související zprávy

Diskuze