logo F1zpravy.czF1online.sk

Red Bull že dává Verstappenovi lepší materiál než jeho kolegům? Blbost, říká Watson

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Tomáš Masár
Tomáš Masár21. 1. 2024

Manažer AlphaTauri Graham Watson vyvrací teorii, že Max Verstappen dostává lepší vybavení než jeho týmoví kolegové. Novozélanďan tvrdí, že má Holanďan nad svými soupoutníky navrch z jednoho prostého důvodu: je po všech stránkách lepší.

Verstappen si v průběhu let hravě poradil jak s Carlosem Sainzem, tak s Pierrem Gasly, Alexem Albonem a Sergiem Pérezem. Jediný, kdo dokázal úřadujícímu šampionovi vzdorovat, byl Daniel Ricciardo.

Jelikož Holanďan se svými většinou talentovanými týmovými kolegy pokaždé – kromě Ricciarda – vytřel podlahu, objevily se úvahy, zda mu Red Bull náhodou potají nepodsouvá lepší materiál. Manažer AlphaTauri Graham Watson se však nad těmito spekulacemi jen schuti zasmál.

Podle Novozélanďana se o úspěchy Verstappena postaral výlučně jezdcův talent a pokud někdo někdy disponoval odlišným vybavením než jeho týmový kolega, byl to Maxův otec Jos.

„Dodnes si myslím, že s Josem Verstappenem nezacházeli v Benettonu (po boku Schumachera) spravedlivě, což mělo částečně za následek, že Max odsuzuje takové jednání: nepotřebuje mít lepší vybavení než jiní, stačí mu stejné. Talent se postará o zbytek,“ řekl Watson pro Verstappen.com.

„O Maxově talentu jsem se přesvědčil už během jeho první sezóny v F1, kdy byl týmovým kolegou Carlose Sainze. Od prvního momentu jsem věděl, že bude top závodníkem. Nepotřeboval se uchylovat k psychologickým hrám ani politikařit, protože je prostě neuvěřitelně rychlý.“

Watson je zastáncem názoru, že Verstappen už jako 26letý patří mezi nejlepší závodníky, jaký kdy ve Formuli 1 působili. „Podle mého názoru je Max výjimečný a je na jedné úrovni s Ayrtonem Sennem a Michaelem Schumacherem. Tyto typy závodníků se do historie F1 zapíší hned, jak vstoupí do soutěže,“ dodal někdejší mechanik. ​

Související zprávy

Diskuze