logo F1zpravy.czF1online.sk

Ricciardo se po návratu vzdal mnoha aktivit mimo okruhů

Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 1. 2024

Móda, víno, hudba atd. Daniel Ricciardo se ve Formuli 1 stal velkou hvězdou, vydělal hodně peněz a rozjel mnoho aktivit mimo okruhů. Nechybělo mnoho a jeho závodní kariéra mohla definitivně a nedobrovolně skončit. Když tedy dostal druhou šanci s AlphaTauri, rozhodl se vše podřídit úspěchu na trati.

V tomto světě není vůbec těžké najít rozptýlení, které naruší vaši každodenní práci. Formule 1 vyžaduje od jezdců stoprocentní soustředění, ale nikdo z nás nemůže trávit prací sto procent svého času. Je důležité občas vypnout, jen nesmíte dovolit, aby volnočasové aktivity negativně ovlivňovaly vaše pracovní povinnosti.

Daniel Ricciardo se proto po návratu do Formule 1 rozhodl, že povinnostem podřídí úplně vše. V první řadě je závodníkem, až potom bavičem či vinařem. „Určitě jsem omezil množství z věcí mimo závodní okruhy,“ řekl australský závodník. „Stále mám určité zájmy mimo motorsport, kterým se věnuji a které mě baví, ale mnohé jsem minimalizoval.“

„Snažím se jen ujistit… vlastně si myslím, že to tak bylo vždy, ale chtěl jsem, aby se závodění stalo mou hlavní prioritou. S aktuálním kalendářem a harmonogramem se snažím trávit čas buďto v posilovně, nebo si jen tak vyložím nohy a odpočívám před dalším závodem,“ řekl Ricciardo.

Osmnáctinásobný vítěz Velké ceny to tedy myslí s návratem mezi nejlepší smrtelně vážně. Dnešní Formule 1 nabízí mnoho příležitostí k rozptýlení a podle Australanových slov musíte být jako závodník dost opatrný. „Myslím si, že je třeba upřednostnit několik věcí. Když vidíte, jak se tento sport rozvíjí, je snadné se trochu… nechci říct, že ztratit, ale máte toho hodně, co vás může rozptýlit,“ řekl rodák z Perthu.

„Můžete toho dělat tolik. Všechno je to opravdu vzrušující a velmi zábavné a já jsem… samozřejmě, že takové věci miluji, protože jsou to nové zkušenosti a je to skvělé. Myslím si, že když jsem měl na začátku roku volno, uvědomil jsem si, že jsem toho někdy asi dělal příliš mnoho a pravděpodobně jsem ani neupřednostňoval sebe, své tělo, regeneraci atd. Teď se na to snažím soustředit,“ řekl Ricciardo.

Související zprávy

Diskuze