logo F1zpravy.czF1online.sk

I nadále se hodlám stát mistrem světa, prohlásil Ricciardo

Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár1. 1. 2024

S příchodem roku 2024 si nejeden z nás stanovil novoroční předsevzetí – včetně takového Daniela Ricciarda. Australan by si v nadcházejícím ročníku rád počínal lépe než v tom předchozím a v ideálním možném případě se stal mistrem světa.

Ricciardo se po zpackaném angažmá v McLarenu rozhodl pro sabatikal, který sice skončil během několika měsíců, ale stejně tak nemusel skončit nikdy. Rodák z Perthu se totiž otevřeně pohrával s myšlenkou, že se už do nejvyšší motoristické soutěže nevrátí. Když však na obrazovce televizoru sečil své někdejší soupeře, včetně takového Maxe Verstappena, rozhodl se ve Formuli 1 pokračovat.

Rok 2024 stráví v barvách AlphaTauri. Co si od v pořadí čtrnácté sezóny v F1 slibuje? Přinejmenším to, že si oproti loňsku výkonnostně polepší. V ideálním možném případě se stane mistrem světa.

„Doufám, že (ve srovnání s minulou sezónou) budu lepším jezdcem,“ nechal se slyšet Daniel Ricciardo v podcastu Beyond The Grid. „Právě na tom pracuji. Ptáte se, jestli se chci stát i nadále mistrem světa? Ano. Koneckonců, byl to můj sen odmalička.“

„Možná jsem se však do F1 vrátil jen proto, že jsem viděl soutěžit Maxe, respektive ostatní jezdce,“ připustil vítěz celkem osmi velkých cen. „Uvnitř jsem totiž stále stejným člověkem (jehož závodění i nadále naplňuje, pozn. red.).“

Ricciardo se domnívá, že je po návratu do královny motorsportu pod výrazně menším tlakem než dříve. Prý si už nic dokazovat nemusí a ať už vytoužený mistrovský titul získá, nebo ne, lidsky se nezmění a v očích svých nejbližších zůstane stejným Danielem jako dosud.

„Po návratu jsem pod menším tlakem,“ poznamenal 34letý matador. „To, zda získám titul, nebo ne, mě po lidské stránce nezmění. Nezmění to můj život po F1. Tím, že by se mi něco takového podařilo, by se mi sice otevřely další možnosti, ale zároveň vím, že moje máma a táta se na mě budou dívat stejně – ať už budu mistrem světa, nebo ne.“

„Stále se chci stát mistrem světa a v hloubce duše věřím, že to dokážu, ale neovlivní to další směřování mého života. Můj návrat do F1 prostě beru jako druhou šanci, díky které budu do toho moct jít v poslední fázi mé kariéry naplno. Jsou věci, které udělám jinak, ale v první řadě se ujistím, že veškerou moji energii vynaložím na to, abych dal do toho všechno,“ uzavřel Ricciardo.

Související zprávy

Diskuze