logo F1zpravy.czF1online.sk

Pilotka McLarenu „lajkla“ příspěvek, který označil Strolla za „autistu“. Teď se kajícně omlouvá

Bianca Bustamante
© X/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 12. 2023

Dejte si pozor, koho a co „lajkujete“ na sociálních sítích. Pokud jste „obyčejný smrtelník“, může vám to být jedno, ale pokud zastupujete tým Formule 1, rozhodně si musíte dávat pozor, na co všechno reagujete. Dnes to už ví i pilotka McLarenu Bianca Bustamanteová.

Stále jen osmnáctiletá filipínská kráska vyhrála v tomto ročníku F1 Academy dva závody. Ve barvách týmu Prema se umístila na celkovém sedmém místě a přijala nabídku McLarenu, který ji zařadil do svého juniorského programu. Týmy F1 jsou nyní povinné podporovat alespoň jednu jezdkyni v dívčí sérii a stáj z Wokingu sáhla právě po rodačce z Manily.

Ta se však na sociálních sítích dopustila velmi neuváženého jednání, když „lajkem“ podpořila jednoho ze svých fanoušků, který ji bránil. „Jak můžete říci, že je přeceňovaná, když tam máte lidi jako autista Stroll, který si koupil místo ve Formuli 1. Má talent, ale bez otcových peněz by ho okamžitě vyměnili. Neříkejte, že je přeceňovaná, když nedostala šanci,“ napsal jeden z fanoušků, který od pilotky McLarenu brzy dostal „lajk“.

Na sociálních sítích se však v souvislosti s tím našly i další příspěvky, které si od Filipínky vysloužily nějaké to „srdíčko“ nebo „palec nahoru“ a opět se týkaly kanadského závodníka. „Kdyby jeho otec nevlastnil tým, už by ho vyhodili. Je to sráč,“ stojí v jednom z příspěvků z katarského víkendu, kdy Kanaďan strčil do svého trenéra, který si také vysloužil uznání od Bustamanteové. Asi nepřekvapí, že po odhalení kauzy okamžitě přišla omluva.

„Upřímně se omlouvám,“ napsala na sociálních sítích. „Přiznávám si své chyby, když jsem lajkovala nevhodný tweet. Urazila jsem mnoho lidí. Skrolovala jsem a omylem jsem lajkovala tweet. Když jsem to později zjistila, okamžitě jsem ho odlajkovala.“

„Vyrůstala jsem s mým jediným bratrem, který trpí autismem, takže úplně chápu problémy, kterým čelí člověk s touto diagnózou. Ani za milion let bych nepodporovala diskriminaci postižených osob, a už vůbec by se mi nelíbil tweet namířený proti kolegovi závodníkovi. Téma autismu beru velmi vážně a velmi osobně,“ pokračovala Filipínka.

„Lancovi Strollovi a každému, koho to urazilo, se upřímně omlouvám, protože takovéto typy komentářů nepodporuji. Doufám, že závodní komunita pochopí, že to byla nehoda. Upřímně se omlouvám za tuto velkou chybu,“ dodala Bustamanteová.

Ta následně na sociálních sítích zveřejnila i video se svým nemocným bratrem.

Související zprávy

Diskuze