logo F1zpravy.czF1online.sk

Verstappen: Budu staromódním šéfem, který si nepotrpí na hovadiny

Max Verstappen
© RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár27. 12. 2023

Max Verstappen má sice pouhých 26 let, ale stále častěji hovoří o životě po skončení ve Formuli 1. Nejnovější prozradil, jakým bude šéfem týmu – prý trochu staromódním, který si nepotrpí na sociální sítě a ani žádné jiné „hovadiny“.

Přestože má Verstappen před sebou ještě mnoho a mnoho let ve Formuli 1, už dnes má jasnou představu o tom, čím se bude zabývat po odchodu z královny motorsportu. Holanďan hodlá vybudovat tým v některé z četných motorsportovních soutěží a eventuálně se posadit do jeho vedení – i přesto, že v relativně nedávné minulosti možnost šéfovat stáji několikrát popřel.

O tom, jakým by byl trojnásobný mistr světa „lodivodem“, má Verstappen jasno: staromódním a ignorujícím sociální sítě, respektive jiné moderní výdobytky, které označil za „hovadiny.“

„Mým cílem je vybudovat něco velkého a dát tak šanci talentovaným jezdcům – nechci v něm nutně jezdit já,“ rozpovídal se úřadující šampion pro švýcarský Blick. „Neznamená to však, že je chci dostat do Formule 1. Chci jim jednoduše pomoci postupovat v kariéře.“

„V motorsportu existuje spousta sérií, kde se můžete bavit, být úspěšný a zároveň se uživit jako profesionální závodník. Na to, abyste se uživili, nemusíte jezdit výlučně ve Formuli 1,“ poznamenal pilot Red Bullu, který nastínil, jak si sám sebe představuje ve vedení týmu.

„Určitě bych se nezabýval hovadinami. Byl bych možná tak trochu staromódní. V F1 však rozhoduje výkonnost a ne to, do jaké míry jste aktivní na sociálních sítích. Měl bych na zřeteli jediný cíl: vyhrávat. Tím by se totiž ukončily jakékoli řeči o mé osobě a zároveň je vyhrávání pro mě to nejdůležitější,“ doplnil Verstappen.

Související zprávy

Diskuze