logo F1zpravy.czF1online.sk

Verstappen chtěl jezdit na Mercedesu, půjčovna mu ho odmítla poskytnout

GAseI5kWoAAcoIg
© Twitter/Max Verstappen
Milan Kubala
Milan Kubala26. 12. 2023

Sezóna 2023 je již dávno za námi a piloti F1 si užívají zasloužené volno. Aby si však doplnili svou dávku adrenalinu, jsou nuceni hledat alternativní zdroje. Max Verstappen se tak vydal na okruh Algarve v Portugalsku, kde mu však odmítli poskytnout výkonný Mercedes AMG GT, o který požádal. Půjčovna mu ho nedala, protože je “příliš mladý”.

Max Verstappen svůj výlet na portugalský okruh avizoval již v Abú Dhabí při rozhovoru s Fernandem Alonsem, který žertem poznamenal, že by si ho v cestovních autech rád vychutnal a jeho čas by jistě porazil, kdyby už neměl jiný program.

Úřadující mistr světa se tak na okruhu představil pouze se svými známými včetně otce Jose Verstappena, manažera Raymonda Vermeulena nebo závodníka DTM Thierryho Vermeulena. Dohromady si od společnosti Sixt půjčili přibližně 20 aut, které provětrali po okruhu.

Max Verstappen si vyžádal také Mercedes AMG GT, jehož maximálka se pohybuje na úrovni 310 km/h. Půjčovna mu však auto neposkytla, protože pojištění neumožňuje dát auto osobě mladší než 30 let. Namísto toho tak dostal “pětkového bavoráka” s maximálkou “jen” 250 km/h, píše The Sun. V Mercedesu nakonec jel Raymond Vermeulen

“Max si se svou partou vyrazil do Portugalska na závodní výlet. Rezervovali si auta, která chtěli,” cituje britský portál zdroj blízký Maxovi Verstappenovi. “Po příjezdu na letiště Maxe šokovalo, když mu řekli, že nemůže jet v Mercedesu, který chtěl.”

Posadit trojnásobného mistra světa F1 do výkonného Mercedesu by představovalo menší riziko než jakéhokoli třicátníka, snad s výjimkou pilotů kalibru Lewise Hamiltona nebo Fernanda Alonsa. “Je to zkušený jezdec F1, který je zvyklý na jízdu ve výkonných autech. Člověk žasne nad tím, že mu nebylo umožněno sednout za volant tohoto auta. Taková jsou ale pravidla, a tak se jich držel.”

K “incidentu” se vyjádřila i společnost Sixt prostřednictvím svého mluvčího. “Zaměstnanci pobočky našeho partnera v Portugalsku postupovali podle pravidel, která jsou stanovena z důvodu pojištění. Abychom přímo na místě našli přijatelné řešení pro zákazníka, panu Verstappenovi bylo poskytnuto jiné prémiové auto.”

“Na druhé straně se mohou vyskytnout specifické okolnosti, které ospravedlní i jisté odchýlení se od pravidel. Toto je jeden z takových případů,” pokračoval s odkazem na Verstappenovy schopnosti za volantem. “Panu Verstappenovi se omlouváme. Auto si od nás může kdykoliv půjčit. Samozřejmě, nemáme žádné pochyby o jeho jezdeckých schopnostech a jeho zkušenostech s výkonnými auty.”

Související zprávy

Diskuze