logo F1zpravy.czF1online.sk

Film s Bradem Pittem mě nezajímá, prohlásil Verstappen

Apex Racing, natáčanie filmu s Bradom Pittom
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 12. 2023

Každý z nás má ve svém okolí nějakého „morouse“, kterému nejsou dobré ani vánoční prémie. Ve Formuli 1 se nám této role pomalu ujímá Max Verstappen. Ruku na srdce, často s ním souhlasíme, takže na vyjádření vlastního názoru není nic špatného, jen v případě nizozemského závodníka už čekáme, na jaké téma bude „bručet“ příště. Posledním objektem se stal nový film Brada Pitta z prostředí Formule 1.

Na tento snímek budeme muset kvůli stávce v Hollywoodu čekat až do roku 2025. Je však pravda, že půjde o bezprecedentní film. Natáčení přímo během velké ceny, stavba monopostu pro potřeby filmu a dlouhý seznam velkých jmen, která se na tom podílejí. Nemalou pomoc dostali scenáristé a filmaři i od Lewise Hamiltona, který se na produkci přímo podílí.

U těchto hollywoodských trháků však nikdy nevíte. Každý z nás určitě viděl film Formule se Sylvesterem Stallonem, který nás naučil, že 108 minut života dokážeme strávit užitečněji. I proto se najde mezi fanoušky F1 mnoho skeptiků, kteří na film s Bradem Pittem pohlížejí obezřetně. Řadí se k nim i Max Verstappen.

„Viděl jsem mnoho jeho filmů, například Dannyho parťáci mi přirostli k srdci. Mám rád jeho filmy a, samozřejmě, Brad Pitt je skvělý herec,“ řekl trojnásobný šampión pro Formule1.nl. „Před Velkou cenou USA v Austinu jsem viděl několik ukázek z nového filmu. Promítali je během setkání závodníků s vysvětlením, jak to všechno natočili.“

„Dobře se na to dívá, ale mě to až tak nezajímá. Nepotřebuji vidět film o svém vlastním sportu. Samozřejmě, příběh je vymyšlený a vše je vždy příliš zdramatizované. Musí se vám to líbit, ale pro mě osobně to není zas až tak atraktivní,“ řekl Verstappen.

Nizozemský závodník již bručel na Drive to Survive, Velkou cenu Las Vegas a teď i na nový film. Upřímně řečeno, někdy naprosto oprávněně. Nezapomínejme však na snímky o rivalitě Nikiho Laudy a Jamese Hunta nebo na souboj Fordu a Ferrari v Le Mans. Ty byly pro fanoušky motorsportu hotovou nirvánou, tak proč nedat novému filmu šanci a až potom ho remcat?

Verstappen v tomto rozhovoru také dostal otázku na své herecké schopnosti. Víme, že práce pilota F1 je někdy o vytváření příběhů nebo o účelovém zavádění před médii. Je to součást hry a ovládání politických her patří k výbavě mužů a žen ve Formuli 1.

„Nemyslím si, že je to herectví. Je to prostě svět, ve kterém žijete a který takto funguje. Samozřejmě, raději bych to nedělal, ale je to tak trochu součást politické hry ve Formuli 1 a v mnoha dalších sportech. Během let jsem se v tom stal trochu zručnějším. Jsem také trochu moudřejší v tom, co mám dělat a co nemám říkat. Celkově jsem však hlavně sám sebou a ne nějakým hercem,“ řekl Verstappen.

Související zprávy

Diskuze