logo F1zpravy.czF1online.sk

Kdy se Verstappen ožení? S Kelly jsem velmi šťastný, přiznal

Max Verstappen
© RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 12. 2023

Je Max Verstappen rodinný muž jako Kimi Räikkönen nebo Sebastian Vettel, nebo „vlk samotář“ jako Fernando Alonso, kterého zajímá jen motorsport a rychlá auta? Odpověď na tuto otázku zatím neznáme. Španělský matador minimálně na veřejnosti neměl žádný dlouhodobý vztah, což však neplatí pro Maxe Verstappena, který je podle vlastních slov velmi šťastný s o devět let starší Kelly Piquetovou.

Bylo to přesně na Nový rok 2021, kdy dvojice veřejně oznámila, že tvoří pár. To znamená, že dnes jsou spolu už celé tři roky. Když jsme o tom na našich stránkách informovali i my, šlo o bulvární tematiku, kterou praví sportovní fanoušci neradi vidí. Jelikož však byl článek mimořádně populární (stále ho najdete na našich stránkách), nechť je nám odpustěno, že se k tématu vrátíme.

Proč to tehdy vyvolalo na veřejnosti (nejen bulvární, ale i motoristické) takový zájem? Nuže, Kelly Piquetová je jedním ze sedmi dětí trojnásobného mistra světa Nelsona Piqueta, které splodil se čtyřmi různými partnerkami. Velmi hlasitě se přitom šuškalo, že s milenkami má ještě několik dalších dětí, ke kterým se oficiálně nehlásí. Brazilčan je kromě toho známý svými kontroverzními postoji.

To nás přivádí ke Kelly – dceři z druhého manželství se Sylvii Tamsmaovou –, která se kromě politických věd, ekonomie či modelingu zabývala i motorsportem. V roce 2017 začala chodit s o šest let mladším Daniilem Kvjatem a v červenci 2019 se páru narodila dcera Penelope. Už v prosinci téhož roku se však rozešli. S ruským jezdcem strávila Kelly tři roky a přesně tolik v současnosti chodí i s Maxem Verstappenem.

Byla tedy při všech jeho titulech a nizozemský jezdec se k ní skutečně chová jako ke svému talismanu. Pár si náklonnost projevuje veřejně a když čerstvý trojnásobný šampion po sezóně usedl na rozhovor s novinářskou legendou Rogerem Benoitem, starý lišák se ho musel zeptat i na Kelly. Ačkoliv dnes tento veterán píše pro bulvární deník Blick, ve Formuli 1 pracuje již od 70. let. Naštěstí, Max vzal s úsměvem jeho otevřenou otázku, kdy napodobí svého bratra a ožení se.

„Já a oženit se? Teď na mě vytváříte tlak, abych prozradil datum!“ odpověděl se smíchem Verstappen v dlouhém rozhovoru pro Blick. „Nevím, čas ukáže. V současnosti jsem velmi, velmi šťastný s Kelly, ale já osobně jsem si nestanovil žádný čas, do kdy před ní musím pokleknout. Všechno by to mělo přijít spontánně.“

Benoit se však nedal a zeptal se, zda k tomu dojde ještě během jeho kariéry. „Jak jsem řekl, opravdu nevím. Správný den přijde, když budeme cítit, že můžeme náš vztah potvrdit i na papíře,“ odpověděl Verstappen.

Nizozemský jezdec ukazuje, že má něco společného i s Vettelem nebo Räikkönenem a jeho život nejsou jen závodní auta. „Rodina je pro mě velmi důležitá. Musí se stát vaší oázou klidu, abyste díky ní mohli zapomenout na stresující chvíle. Kelly už dobře zná problémy z dob otcovy kariéry. Jednoduše miluji představu o velké rodině s množstvím zvířat,“ řekl Max, který si vzhledem k svému zaneprázdnění nemůže dovolit příliš velký zvěřinec.

„Momentálně mám tři kočky, protože ty jsou nezávislejší než psi. Když musíte cestovat, jen těžko se můžete postarat o pejsky. Můžete je vzít s sebou, ale musíte se o ně starat jako o dítě. To je velmi těžké pro obě strany,“ řekl Verstappen.

Související zprávy

Diskuze