logo F1zpravy.czF1online.sk

Jak Fernando Alonso pomohl propagovat boty Alexa Albona

Fernando Alonso
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 12. 2023

Že se v dnešní Formuli 1 nedělá nic jen tak nesebečně a zdarma? Nesmysl. Přesvědčí vás o tom příběh Alexa Albona, ve kterém vychválil Fernanda Alonsa. Britsko-thajský závodník si myslel, že pilot Aston Martinu si dělá legraci, když od něj chce boty z jeho edice. Nebyl to však žert a dvojnásobný mistr světa udělal svému kolegovi parádní reklamu.

Pilot Williamsu dal prostřednictvím svého obchodního podniku Alex Albon Athletics fanouškům možnost zakoupit si jeho boty z limitované edice Classic Marina. Ty měly premiéru na Velké ceně Singapuru, která je pro Alexa téměř domácím závodem. Albonovi se tehdy dostalo nečekané marketingové podpory od jedné z největších osobností Formule 1.

V rozhovoru zveřejněném na webové stránce Williamsu vypráví Alex Albon pěkný zážitek ze singapurského víkendu, jak ho Alonso překvapil tím, že si vyžádal boty z jeho edice. I on tak přispěl k tomu, že dnes je kolekce již vyprodaná.

„Velký muž Fernando v Singapuru propagoval moje boty,“ řekl Albon ve videu, ve kterém se svým týmovým kolegou Loganem Sargeantem vzpomínali na nejlepší okamžiky sezóny 2023. „Tenkrát jsem si říkal, že je nedám závodníkům, protože by to bylo trochu trapné. Dám je jim jen tehdy, když mě o to požádají.“

„Když jsme se však vraceli z brífinku závodníků před startem GP Singapuru, Fernando přišel za mnou a řekl, že chce jeden pár. Já na to jen: ‚Ano, samozřejmě!‘ Nemyslel jsem si, že to myslí vážně, ale myslel,“ vypráví Albon nadšeně.

„Doslova jsem se rozběhl do hospitality, vzal jeden pár bot a on si je hned obul. V neděli šel na přehlídku závodníků před závodem v mých botách. Propagoval je a ukázal na Instagramu. Je to skvělý chlap,“ dodal rozradostněný Alex.

Související zprávy

Diskuze