logo F1zpravy.czF1online.sk

Naše nové jméno vás překvapí, slibují v Sauberu

Valtteri Bottas
© XPB/Sauber Media Hub
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 12. 2023

Tým Sauber můžeme klidně řadit mezi tradiční týmy. V roce 2024 začne švýcarský celek novou “mezkapitolu” své historie, po které se stane opět továrním týmem německé automobilky. Do té doby čeká partu z Hinwilu mnoho práce při budování stáje, který se v následujících dvou letech vrátí ke své staré identitě.

Šéf Alessandro Alunni Bravi už něco o nové totožnosti Sauberu prozradil. S jistotou víme, že na autě se neobjeví loga Audi, které s velkou pompou nastoupí až v roce 2026. Nezůstává ani Alfa Romeo, se kterou se tým na konci uplynulé sezóny dojemně rozloučil. “Budeme tedy pokračovat jako Sauber a navážeme na bohaté dědictví naší skupiny,” prohlásil nedávno Alunni Bravi, který však veřejnost napíná s celým jménem stáje.

Jak víme, dnes není nijak neobvyklé, že tým má hned dva titulární sponzory. Formula 1 láká více než kdykoliv předtím a dokonce i stáje středu pole dostávají lukrativní nabídky na sponzorské smlouvy. Například AlphaTauri, které do nové sezóny vstoupí pravděpodobně pod jménem Racing Bulls, bude mít podle generálního ředitele stáje Petra Bayera hned dva titulární sponzory. Podobně je na tom například i Aston Martin.

Alunni Bravi už naznačil, že s novým jménem to nebude tak jednoduché. “10. prosince, kdy FIA zveřejní startovní listinu na novou sezónu, my oznámíme jméno nového týmu,” prohlásil šéf Sauberu při příležitosti koncoročního udílení cen Autosport Awards.

“Myslím si, že to bude příjemné překvapení a my se už nemůžeme dočkat začátku spolupráce s našimi novými partnery,” prohlásil Alunni Bravi, podle kterého nebude nové jen jméno či sponzoři, ale změní se i celkový přístup ke komunikaci a marketingu. Je zřejmé, že tým navázal nějakou spolupráci na britských ostrovech, protože právě tam se uskuteční nejdůležitější aktivity stáje před startem nového ročníku.

“Budeme mít úplně nový přístup po stránce marketingové komunikace a nový monopost představíme právě zde ve Velké Británii. Tento rok jsme zakončili úspěšné partnerství se značkou Alfa Romeo. Pro rok 2024 budeme mít, samozřejmě, jiný název týmu. Jak víte, ve Formuli 1 má jméno stáje i obchodní rozměr, ale v tuto chvíli nechci prozrazovat více,” řekl Alunni Bravi, který také dostal otázku, jaké změny čekají skupinu Sauber v následujících dvanácti měsících.

“Samozřejmě, že velmi tvrdě pracujeme na transformaci. Stále jsme malý a nezávislý tým, který čelí velké výzvě, ale pracujeme na rozvoji každé oblasti a každého oddělení. Není to jen otázka velikosti, je to otázka najít správné lidi, jak řekl Sir Jackie Stewart. Lidé budou rozhodující,” říká Alunni Bravi.

“Největší výzvou pro nás je identifikovat ty nejlepší odborníky a nastavit správný proces. Je to velká výzva. Víme, že si nemůžeme koupit čas. Zvládnutí očekávání bude podle mě jedna z nejnáročnějších věcí,” dodal šéf Sauberu.

Související zprávy

Diskuze