logo F1zpravy.czF1online.sk

Alunni Bravi o výměně v Audi: V projektu bylo třeba zařadit na vyšší stupeň

Audi, ilustračné
© Audi Media Center
Milan Kubala
Milan Kubala31. 7. 2024

Pokud jste v tiskové zprávě o odchodu dvou nejvyšších postav v Audi mezi řádky vyčetli, že se projektu moc nedaří, zřejmě jste nebyli daleko od pravdy. Zástupce týmu Alessandro Alunni Bravi nepřímo přiznal, že v projektu je třeba zabrat.

Máme-li věřit zákulisním spekulacím, v Audi kromě příprav na rok 2026 probíhal i boj o moc mezi Andreasem Seidlem a Oliverem Hoffmanem. Namísto toho, aby se některému z nich podařilo potopit svého „protivníka“, však i v tomto případě platilo, že kde se dva perou, třetí vyhrává. Opraty převzal bývalý šéf Ferrari Mattia Binotto, který už ve čtvrtek oficiálně nastoupí do své nové funkce.

Z Audi měl být velký hráč ve světě Formule 1, ale dosud se mu nedařilo přilákat velká jména. Nakonec i Carlos Sainz upřednostnil Williams, čímž dal najevo, komu před rokem 2026 více věří. Kromě toho je Sauber beznadějně poslední i v této sezóně a nic nenasvědčuje tomu, že v následujícím ročníku by se to mělo dramaticky změnit.

„Od převzetí Audi bylo třeba v projektu F1 přeřadit na vyšší rychlostní stupeň,“ vysvětluje nejnovější pohyby ve stáji Alessandro Alunni Bravi. „Cíle jsou jasné: mít plnou zodpovědnost a efektivitu v procesech přijímání rozhodnutí.“

Audi bylo kritizováno za své korporátní řízení projektu. Tento zkostnatělý přístup však ve světě Formule 1 nemá místo. Pokud se šéfovi týmu nepodaří odizolovat továrnu od vyššího vedení, šance na úspěch jsou malé. Mattia Binotto jako provozní ředitel by měl být tím článkem, který se o to postará.

„Podle mě fakt, že Mattia bude mít jasnou pozici lídra a bude se odpovídat přímo generálnímu řediteli Audi Gernotovi Döllnerovi, je důležitou předzvěstí nového procesu, který ještě více pomůže akcelerovat tuto transformaci,“ pokračoval Alunni Bravi.

S novým šéfem přichází i nový vítr, a zřejmě i nový management a vedení Sauberu, resp. brzy už Audi. Alunni Bravi stále pokračuje na pozici „zástupce týmu“, který de facto funguje bez řádného šéfa. Brzy by se to mohlo změnit.

„Je jasné, že Mattia je týmovým vůdcem. Samozřejmě, v rámci rozhodovacích pravomocí bude i vyskládání vlastního managementu. Nemyslím si, že to se týká jen nějakého jednotlivce,“ poznamenal Alunni Bravi. „Mattia má plnou podporu celého Audi včetně mě. Má už něco za sebou a spoustu zkušeností z více než 25letého působení ve Formuli 1. Myslím si, že je to vysoce kompetentní člověk s osvědčenými předpoklady, a to zejména v technické oblasti. Má všechny předpoklady, aby vedl naše struktury k roku 2026 a dále.“

Související zprávy

Diskuze