logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton: Měl jsem dobré tempo, ale už od soboty jsem byl odsouzený

F_RwoSEW8AAMgEi
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala19. 11. 2023

Ferrari už Mercedesu dýchá na záda. Mnoho s tím nedokázali udělat ani George Russell s Lewisem Hamiltonem, které porazili oba jezdci v červených kombinézách. Hamilton byl sice spokojený s rychlostí svého auta i vlastním výkonem, ale proklínal dva momenty víkendu v Las Vegas.

Když Lewis Hamilton přišel do mediální zóny, nejprve se pustil do vyjednávání s Georgem Russellem. Svého týmového kolegu nakonec přesvědčil, aby ho pustil k mikrofonu televize Sky Sports jako prvního.

“Měli bychom být poctěni?” zeptala se reportérka Natalie Pinkhamová, ale už za pár sekund jí to došlo. Lewis Hamilton neměl velmi dobrou náladu. “Čím dříve odejdu, tím lépe,” výmluvně poznamenal šampion Mercedesu.

Není se čemu divit. Lewis Hamilton už v prvním kole doplatil na kolizi s Carlosem Sainzem, který do první zatáčky nedobrzdil a trefil monopost Mercedesu. “Byl to skutečně náročný závod. Startoval jsem na tvrdé směsi, což bylo zrádné. Zezadu jsem cítil silný náraz, zatímco já jsem se snažil netrefit auta, která se točila.”

“Propadl jsem se o nějakých pět nebo šest pozic. Potom jsem si však razil cestu přes startovní pole a cítil jsem se skvěle. Z pneumatik jsem měl dobrý pocit, rychlost byla fajn,” hledal pozitivní momenty neděle v Las Vegas.

Zlomový moment přišel v sedmnáctém kole. “Pak jsem se pokusil předjet Piastriho po vnitřku. Ani přesně nevím, co se tam stalo, ale pocítil jsem náraz zezadu. Myslím, že to byl závodní incident.”

Režie nám potom nabídla záběr na trpícího Hamiltona, který na vnitřku dvanácté zatáčky srazil sloupek. Na vině byl pomalý defekt, který výrazně ztížil řízení auta. “Defekt se neobjevil hned, tak jsem začal přidávat. Na úrovni vjezdu do boxů jsem cítil, že mi zadní část začíná plavat. Vzdychl jsem si, že teď už je na zastávku pozdě.”

“Byl jsem nucený pomalu odjet celé jedno kolo. Musel jsem ztratit nějakých 40 sekund. Je skvělé, že jsem se dokázal vrátit. Omlouvám se však týmu za slabou kvalifikaci. Naše auto má i silné stránky, ale někdy je těžké z něj dostat výkon,” komentoval Hamilton.

Sedminásobný šampion před závodem uvedl, že má ze startu uprostřed pole i mírné obavy, protože na těchto pozicích to bývá nejrizikovější. Všechno však bere na sebe. “Bylo to trochu smolné. Měl jsem dobré tempo, ale asi jsem byl už od soboty odsouzený k neúspěchu. Kvalifikace mi to totálně pokazila. To je však moje vina.”

Související zprávy

Diskuze