logo F1zpravy.czF1online.sk

Verstappen uznal, že Ferrari bylo silnější: Ani mě to nepřekvapilo

F1 Grand Prix of Las Vegas – Qualifying
© LAS VEGAS, NEVADA – NOVEMBER 17: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Las Vegas at Las Vegas Strip Circuit on November 17, 2023 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Chris Graythen/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202311180074 // Usage for editorial use only //
Mária Trenkler Stošeková
Mária Trenkler Stošeková18. 11. 2023

V ulicích Las Vegas se Maxovi Verstappenovi dostalo jen třetí příčky. V kvalifikaci ho porazili oba jezdci Ferrari, kteří byli zjevně lépe připraveni na chladné pouštní podmínky a konfiguraci okruhu. Nizozemec připouští, že Red Bull tentokrát jasně táhl za kratší konec.

Max Verstappen dal do toho ve třetí části kvalifikace vše, vždyť na výjezdu ze zatáčky skoro trefil bariéru. Po prvních pokusech dělilo první trojici jen 0,083 sekundy. Tento rozestup se nakonec zvětšil, protože Red Bullu absolutně nevyšel druhý pokus.

„Abych ale řekl pravdu, nepřišlo mi to jako velké překvapení, když se podívám na konfiguraci trati, nízkou přilnavost, spoustu tvrdých brzdných zón a 90stupňových pomalých zatáček,“ prohlásil po kvalifikaci Max Verstappen. „To v aktuální sezóně nejsou naše silné stránky. My o tom víme.“

„Snažili jsme se podat náš nejlepší výkon a myslím si, že v Q3 se nám to podařilo. Třetí místo, které se v neděli změní na druhé, je v pohodě výsledek,“ zhodnotil s odkazem na penalizaci pro Carlose Sainze, kterou označil za „přísnou“.

Jak to ale chodí, body se budou rozdávat až v neděli, a stejně vítězné trofeje. Maxovi Verstappenovi se navíc obvykle náramně daří na velkých cenách, na kterých získal pole position Charles Leclerc. Monackému jezdci už takto dokázal „ukrást“ deset vítězství, a to Leclerc získal během své kariéry 22 pole positions. V Las Vegas si připsal tu s pořadovým číslem 23.

„Myslím si, že neděle bude o něčem jiném. Pneumatiky budou zahřáté déle. My jsme obvykle dobře připraveni na dlouhé jízdy. V pátek jsme měli celkem dobrý pocit, ale z hlediska jednoho kola je jasné, že nám něco chybí,“ konstatuje rodák z Hasseltu.

Jak tedy vidí své šance? Může v neděli vyhrát? „Pokud se jejich pneumatiky budou opotřebovávat o něco více než ty naše, tak ano. Neděle bude jen o pneumatikách, komu se budou drolit méně a později v průběhu stintu. Zvládnout to bude v neděli nejdůležitější.“

Související zprávy

Diskuze