logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton: Kvalifikace není vhodný čas na hrabání se z problémů

F_M3e39WEAA8nd7
© Twitter/Mercedes
Mária Trenkler Stošeková
Mária Trenkler Stošeková18. 11. 2023

Lewis Hamilton v této sezóně již potřetí vypadl ve druhé části kvalifikace. Nepomohlo mu ani to, že po prvních dvou trénincích měl celkem dobré pocity. Opět se totiž projevila nepředvídatelnost monopostu W14. Britský jezdec se až po třetím tréninku začal opět dostávat do formy, ale jak sám uznal, to už bylo příliš pozdě.

Sedminásobný mistr světa se v pátek usmíval. Balanc prý nebyl špatný a monopost dokázal držet krok i s přímými konkurenty stříbrných šípů. Vše se však změnilo v sobotu našeho času, kterou Lewis Hamilton zahájil zdřímnutím na jezdeckém brífingu.

V kokpitu svého auta určitě nedřímal, ale spíše se zlobil. “Neměl jsem z něj moc dobrý pocit. V pátek to bylo o něco lepší a vypadali jsme být celkem konkurenceschopní. Během noci jsme udělali nějaké změny, ale třetí trénink byl dost slabý,” povzdechl si Lewis Hamilton po kvalifikaci, ve které obsadil jen jedenácté místo.

Třetí trénink mu narušil celý program. “To mě trochu zahnalo do kouta a v kvalifikaci jsem se snažil z toho vyhrabat, ale kvalifikace na to není vhodný čas. Prostě jsem se trápil s přilnavostí. Moje auto nefungovalo. Je to těžké, když se nedostanete ani z Q2, ale tak to už jednou je.”

Lewis Hamilton v neděli bude startovat z desátého místa, protože získá jednu pozici na úkor Carlose Sainze. Ferrari však v kvalifikaci působilo tak konkurenceschopně a tak dobře pracovalo s pneumatikami, že Hamiltonovi tato snadno získaná pozice dlouho nezůstane.

“Sledovat Ferrari dnes bylo ohromující,” připustil Hamilton, aby zároveň dodal, že ani neví, co přesně může očekávat od neděle v Las Vegas. Hlavní neznámé proměnné jsou dvě. “První věc je auto, ale také drolení pneumatik. Všem se drolily pneumatiky. Stejně jako ostatní, i nám se hrozně drolily. Nám se v třetím tréninku drolily i zadní gumy, takže podle mě bude klíčové správně to managovat, kde zatlačit, kde ne.”

Související zprávy

Diskuze