logo F1zpravy.czF1online.sk

Verstappenovi se ve Vegas nelíbí, na úvodním ceremoniálu se cítil jako “klaun”

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 11. 2023

Formule 1 dorazila do Las Vegas. Jezdci mají před sebou nejen závodní víkend, ale pravděpodobně i obrovské množství mediálních a reklamních povinností. Pro někoho jako Max Verstappen to není nic příjemného a na čtvrteční tiskové konferenci dal najevo, co si myslí o Velké ceně Las Vegas.

Už úvodní ceremoniál naznačil, o čem bude Velká cena Las Vegas. Deset týmů a dvacet jezdců představili v boxové uličce se všemi efekty, když je vyvezli na výtahové plošině před nadšený dav. Nic z toho však nebylo podle chuti Maxe Verstappena, který se následně nezúčastnil ani VIP akce v hotelu Wynn, i když o to všechny jezdce žádal sám Stefano Domenicali.

„Nemusím se toho všeho účastnit. Jen tam stojíte a vypadáte jako klaun,“ vysvětlil Verstappen na čtvrteční tiskové konferenci, který také dostal otázku, do jaké míry je Las Vegas jen show. „Na 99 procent show a na jedno procento sportovní událost,“ odpověděl.

Max dal v posledních týdnech jasně najevo, že se chce v Nevadě zdržet co nejkratší dobu, absolvovat nezbytné minimum povinností, odjet závod a zase zmizet. Zdá se, že první zkušenosti v Las Vegas jen potvrzují jeho přesvědčení. „Nejde o emoce. Když mám být upřímný, já se rád soustředím vždy jen na výkon. Nemám rád to všechno okolo. Vím, že je to nezbytná součást některých závodů, ale řekněme, že mě to nezajímá. Těším se na to, že ze sebe vydám maximum, ale netěším se na tu show,“ řekl Verstappen.

Nelíbí se mu ani okruh

I když Max přiznal, že „plně chápe“, proč to Liberty Media dělá, i jejich ochotu předvést co největší show, necítí se povinný všeho účastnit. V této otázce nemusí majitel vysílacích práv cokoli konzultovat s jezdci, co přiznává i sám Max.

„Nejsme akcionáři, takže se s tím musíme prostě vypořádat. Rozhodují oni, že? Kdybych byl majitelem, udělal bych to stejně a neposlouchal bych jezdce, přece je to můj sport a dělám si s ním, co chci,“ říká Verstappen.

„Není mým cílem to teď změnit. Když však dostanu otázku a chci na ni odpovědět, udělám to co nejupřímněji. Když se sport chce ubírat tímto směrem a připojit k programu více show, tak se s tím asi musím vypořádat,“ dodal Max.

Toho příliš nenadchla ani místní trať. Upřímně, z jezdeckého pohledu nenabízí žádné velké výzvy. Pokud jezdcům tento víkend něco způsobí potíže, bude to počasí a podmínky na trati. „Nuže, není to moc zajímavý okruh. Když mám být upřímný, nenajde se zde mnoho zatáček,“ řekl Verstappen.

„Těžko říct. Pravděpodobně bude záležet i od úrovně přilnavosti, ale zatím to nevypadá, že by jí tu bylo mnoho. Tuto trať nepovažuji za moc vzrušující. Pro mě osobně však nejsou městské okruhy s touto generací vozů zvlášť vzrušující. Jsou příliš těžké, což v kombinaci s nedostatkem přilnavosti není ideální. Samozřejmě, že bude vzrušující jet na Las Vegas Strip, ale samotné uspořádání trati není podle mého názoru vzrušující. Ve Formuli 1 je to mnohem větší zábava s velkým počtem rychlých zatáček,“ prohlásil trojnásobný mistr světa.

Související zprávy

Diskuze