logo F1zpravy.czF1online.sk

Závod Formule 3 nakonec ovlivnil i jemný déšť. Vyhrál Lindblad

23. června 2024, 11:45

Jemný déšť nakonec přišel a mírně ovlivnil závěr dnešního závodu Formule 3. Vyhrál jej 16letý Arvid Lindblad, který se tento víkend zmiňoval v souvislosti s výjimkami pro mladé jezdce. Junior Red Bullu by z ní mohl profitovat a brzy se představit v některém prvním tréninku.

Lindblad ve Španělsku vyhrál oba závody, což se v této sezóně ještě nikomu nepodařilo.

Druhé místo získal Christian Mansell – který má se známějším Nigelem Mansellem společné jen příjmení – a na pódiu se z trofeje těšil i Leonardo Fornaroli.

Další rychlé zprávy

včera 13:58

Už za měsíc začínají olympijské hry. Motorsport na nich stále chybí a je možné, že jej na nich ani nikdy neuvidíme. Max Verstappen však dostal teoretickou otázku, zda by se jich zúčastnil. Odvětil, že motorsport na olympiádě není pro něj a raději by se na závod díval doma z gauče.

včera 13:57

Kuan-jü Čou na tiskové konferenci potvrdil slova Kevina Magnussena z minulého týdne o tom, že představuje „zátku v láhvi“.

„Zatím se o ničem nerozhodlo,“ říká o své budoucnosti Kuan-jü Čou. „Všichni čekáme na Carlosovo rozhodnutí.“

včera 13:57

Pokud Júki Cunoda zavěsí kariéru závodníka na hřebík, byl by z něj dobrý zaměstnavatel.

– Chtěl bys, aby byl tvůj budoucí týmový kolega mladý nebo zkušený?
– Obojí!

včera 13:35

Následující tabulka ukazuje, co by se stalo, kdyby měl Red Bull dva Sergie Péreze. Kdyby místo Maxe Verstappena jezdil klon mexického jezdce (REZ) a v každém závodě jezdil na setinu stejné časy (resp. umístil se těsně za originálem), tak by v čele průběžného pořadí šampionátu byl Lando Norris o 20 bodů před Charlesem Leclercem.

Pohár konstruktérů by měla v tuto chvíli v rukou Scuderia Ferrari (285) před McLarenem (272), Red Bullem (253) a Mercedesem (170).

I toto cvičení potvrzuje, že Max Verstappen v aktuální sezóně představuje rozdílový prvek.

Championship Standings if Max Were Replaced With a Checo Double
byu/Lord_Iggy informula1

včera 13:34

Ve Spielbergu dnes vládne sychravé počasí, ale to se už za pár hodin změní. Během čtvrtečního odpoledne by měly srážky ustávat.

Zítra nás čeká polojasné počasí s maximem kolem 27 °C a jistou pravděpodobností srážek kolem 13:00 (podle BBC 40 procent).

Sobota bude jasná bez srážek a s teplotami těsně nad 30 stupňů. Zajímavé to však může být v neděli. Dopoledne krásně jasno, odpoledne hrozí bouře, zatím zejména po skončení závodu.

včera 13:34

Italský motorsport.com tvrdí, že Adrian Newey nepodepsal s Ferrari novou smlouvu, ale jen opci, která vyprší na konci července. Ferrari zatím vyčlenilo rozpočet na to, aby britský inženýr mohl přijít do týmu jako „superkonzultant“.

Vzpomíná se také částka 100 milionů liber na čtyři roky.

včera 13:34

McLaren musel po požáru ve Španělsku vyměnit svůj motorhome za skromnější verzi.

26. června 2024, 13:23

Lando Norris dosud čtyřikrát startoval z prvního místa: dvakrát ve velké ceně, dvakrát ve sprintu. Zajímavostí je, že ani jednou se mu nepodařilo udržet si první místo i po prvním kole.

Na VC Ruska 2021 jej na startu předjel Carlos Sainz, loni ve sprintu na VC Brazílie Max Verstappen. Letos na celé čáře zbabral start v šanghajském sprintu a o víkendu přes sebe pustil George Russella.

26. června 2024, 11:15

Jak to vypadalo v media zóně před 20 lety? Velké monitory, stolní počítače, ale také několik notebooků.

26. června 2024, 11:15

Bývalá závodnice, jediná ženská vítězka závodu IndyCar a dnes expertka Sky Sports na Formuli 1 Danica Patricková je expertka nejen na motorsport, ale očividně i na reptiliány. V jejím novém podcastu se rozebíralo i toto ještěří téma.

Člověk se dozvěděl mnoho zajímavého včetně toho, že reptiliáni vymysleli peníze, aby nás kontrolovali. Lidé se nevyvinuli, ale byli jsme „namícháni“ z různých druhů mimozemšťanů, a také že Galaktická federace považuje vlny 5G za nebezpečné. Patricková má proto doma přístroj na oslabování tohoto signálu.

Nedozvěděli jsme se, jestli i někdo z pilotů je reptilián, ale prý se to ví o Adele a Justinovi Bieberovi.

Chcete důkaz? Dostali jsme tip: Vygooglete si to.

Patricková se už dříve nechala slyšet, že se jí zdá být docela reálná konspirace o tom, že Američané nikdy nepřistáli na Měsíci.

26. června 2024, 11:14

Max Verstappen získal 29 vítězství, když nestál na pole position. Už dávno předjel Sebastiana Vettela (22). Brzy by mohl dohnat třetího Alaina Prosta (33).

Most wins without being on pole position
byu/Able_Tailor_6983 informula1

25. června 2024, 14:12

Portál RacingNews365.com: „Haas v průběhu britské GP potvrdí Olivera Bearmana jako svého pilota na rok 2025.“

25. června 2024, 14:10

Žádné peklo s traťovými limity nás v tomto roce nečeká, alespoň doufáme. V Rakousku totiž přibyly pásy štěrkových zón, které budou dohlížet na dodržování traťových limitů.

Gravel installed at the exit of Turn 9 and 10 at the Red Bull Ring to help with track limits this weekend
byu/Slendis informula1

25. června 2024, 14:08

McLaren se může pochlubit neuvěřitelnou statistikou. Z posledních šesti závodů skončil lépe umístěný monopost týmu nejhůře druhý.

25. června 2024, 14:06

Šéf VCARB Laurent Mekies o katastrofálním výkonu svého týmu ve Španělsku. “Po nasazení balíku vylepšení jsme měli velké naděje, ale, bohužel, už od prvního tréninku nám chybělo tempo. Nemá smysl popírat, že to byl pro nás špatný víkend, a přestože rozdíly byly velmi malé, nebudeme se vymlouvat. Jednoduše jsme nebyli konkurenceschopní.”

25. června 2024, 14:01

Jak by vypadal Pohár konstruktérů, kdybychom započítávali jen poslední čtyři závody? McLaren by byl jasně vepředu.

Další zprávy