logo F1zpravy.czF1online.sk

Terčem mexických fanoušků se stal i Pérezův inženýr. Horner ho musel bránit

Hugh Bird a Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 18:18

Mexický trh a zdejší fanouškovská základna patří mezi nejdůležitější aktiva týmu Red Bull a celé Formule 1. Od té doby, co se tato země vrátila do kalendáře, patří Velká cena Mexika k nejnavštěvovanějším a nejpopulárnějším závodům vůbec. Vášeň a touha mexických fanoušků však má také svou odvrácenou stránku.

Mexičané si totiž vzali na paškál i Hugha Birda. Inženýr Sergia Péreze se v Mexiku stal značně probíranou osobností jako jeden z důvodů neúspěchů jejich miláčka. Nešlo přitom jen o nějaké bezvýznamné komentáře na sociálních sítích, ale tyto názory se probíraly i v místních médiích.

Během loňského závodu došlo také k několika nepříjemným incidentům, kdy Pérez vypadl v první zatáčce po kolizi s Charlesem Leclercem. I když pilot Ferrari za nehodu nemohl, stal se terčem bučení místních tribun a někteří z přítomných dokonce fyzicky napadli fanoušky v tričkách Ferrari.

Christian Horner možná i z tohoto důvodu velmi důrazně uvedl věci na pravou míru. „Když jako závodní inženýr vystavíte sebe a svůj hlas na veřejnost, v dnešní době digitálních médií má každý svůj názor a pohled na věc,“ uvedl šéf Red Bullu.

„Podle mě odvádí Hugh fantastickou práci. Je to opravdu chytrý kluk. Vyrostl s naším týmem a dává to nejlepší pro svého jezdce a svůj tým. Není správné, že lidé soudí a kritizují zvenčí, přestože mají k dispozici asi tak jedno procento informací o tom, co tato práce skutečně obnáší,“ prohlásil Horner.

„Formule 1 se otevřela a lidé mají díky tomu skvělý přístup, ale otevírá to i prostor pro velké množství gaučových odborníků a expertů. Hugh Bird je talentovaný inženýr a důležitá součást našeho týmu. Veškerá kritika na jeho adresu je nespravedlivá,“ dodal Horner.

Související zprávy

Diskuze