logo F1zpravy.czF1online.sk

Pérez přiznal, že mu spekulace způsobují duševní problémy: Ještě i v týmu se o tom mluví

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 16:52

Pozice druhého pilota Red Bullu je pořádně nevděčná. Od odchodu Daniela Ricciarda nenašel tento tým vyrovnaného týmového kolegu k Maxi Verstappenovi. Pierre Gasly, Alex Albon a nyní Sergio Pérez přišli, začali se trápit, pak přišly problémy se sebedůvěrou a nakonec jako „zbití psi“ odešli. Tedy Pérez je stále pilotem Red Bullu, ale podle mnohých už jen ze setrvačnosti, což samotného Mexičana dost trápí.

Pro sportovce taková situace určitě není příjemná. Na druhé straně je to součást povolání. Enzo Ferrari nebo Frank Williams by jako první řekli, že pokud se vám nelíbí některá ze součástí vaší práce, můžete si sbalit svoji nemalou výplatu a odejít.

Pérez však zůstává a bojuje, ale nedaří se mu vyhnout všudypřítomnému mediálnímu tlaku a spekulacím. „Bylo jich víc, než jsem očekával,“ řekl Mexičan pro New York Times. „Právě jsem podepsal novou smlouvu a přesně jsem věděl, jaké tam mám podmínky. Proto mě to v té době netrápilo.“

„Dostalo se to však do bodu, kdy toho bylo až příliš a jen s obtížemi jsem se soustředil na své povinnosti. Zdálo se, že každý má vlastní názor na to, co dělám dobře, a co špatně. Mělo to vliv na všechno, každý se montoval do mého života a já jsem příliš přemýšlel o své rodině a svých investicích. Ať jste si povídali s kýmkoli, měl na to odlišný názor, dokonce i uvnitř našeho týmu. Lidé si mysleli, že se nesoustředím,“ prohlásil rozhořčený Pérez.

Největší oporou se mu stala rodina, manželka Carola a čtyři děti. Checo přiznal, že se mluvilo o nejrůznějších scénářích. Toto přiznání a zpověď však určitě nenaplňuje velkou sebedůvěrou jeho tým, který potřebuje v kokpitu jezdce v nejlepší formě a ve stoprocentní psychické pohodě. „Myslel jsem si, že možná to už v sobě nemám, že už neumím jezdit nebo že už nejsem na takové úrovni jako kdysi,“ přiznal Mexičan.

„Je obtížné lidem vysvětlit, že něco se odehrává ve vašem nitru. V autě jsem měl někdy pocit, například na mokré trati v Silverstonu, že havaruji v každé zatáčce. Jako kdybych to už neměl v sobě. Není to jednoduché a léto bylo strašně obtížné,“ přiznal Pérez.

Přesto prý nepomýšlí na úplný konec kariéry. Při pohledu na tato slova nejednoho napadne, proč prostě neodejde? Nemusí ukončit kariéru, nemusí odejít z F1, ale proč nehledá novou výzvu? Inu, jízda v Red Bullu po boku Maxe Verstappena je ta největší výzva, jakou pilot F1 může přijmout.

„Prošlo to skrze mě, ale ani v jednom okamžiku jsem si nepomyslel, že to vzdám. Prošel jsem si nesmírně náročným obdobím, ale nikdy jsem ani nepomyslel na odchod. Není to můj styl. Možná by to bylo nejjednodušší řešení, ale neudělal jsem to,“ vzkázal Pérez.

Související zprávy

Diskuze