logo F1zpravy.czF1online.sk

Sainz má v Alpině stále otevřené dveře, říká Briatore

Carlos Sainz
© SF Press Office
Milan Kubala
Milan Kubalavčera 09:08

O Carlose Sainze se strhla velká bitva mezi Audi, Alpinem a Williamsem, kterou nakonec vyhrála britská stáj. V Enstonu však na pilota Ferrari ještě zcela nezapomněli. Flavio Briatore mu stále nabízí sedačku pro případ, že by si to po příští sezóně rozmyslel.

Alpine se do bitvy o Carlose Sainze zapojil poměrně pozdě, ale dokázal mu docela úspěšně zamotat hlavu. Španěl nás dlouhé týdny natahoval, jako by se neuměl rozhodnout. Alpine však navzdory snaze Flavia Briatoreho odešel naprázdno a vedle Pierra Gaslyho musel posadit Jacka Doohana.

„Nejsme zklamáni. Carlos představoval příležitost, ale přišla snad příliš brzy,“ uznal Flavio Briatore, který v Alpině působí jako poradce generálního ředitele Lucu de Mea.

V kokpitu totiž může sedět Hamilton, Verstappen, Schumacher i Senna, ale pokud není splněn jeden předpoklad, stáji nepomohou. „Dříve, než si budeme povídat o jezdcích, je třeba se bavit o konkurenceschopnosti auta. Pokud totiž nepodává výkony na úrovni, tak je jedno, kterého jezdce posadíte za volant. V první řadě to tady s Oliverem musíme vyčistit a všechny v Alpine opětovně motivovat,“ určil priority bývalý šéf Benettonu a Renaultu.

Skvělým příkladem má být Verstappen, který je mnohými považován za nejlepšího jezdce současnosti. Ani nejlepší pilot současnosti však nedokázal vyhrát už osm velkých cen po sobě. Za tu dobu jsme viděli triumfy McLarenu, Ferrari i Mercedesu.

„Max Verstappen před rokem vyhrával všechny závody a nyní jsou konkurenceschopnější jiná auta. Závody začali vyhrávat jiní piloti. Já nechci utratit iks milionů za jezdce, protože on nedokáže být rozdílovým prvkem,“ vysvětlil Briatore, ale na závěr Sainzovi vzkázal, že v Alpině je vítán. „My jsme s Gaslym spokojeni. Budeme mít i jednoho mladého jezdce. Pokud by se však Carlos chtěl k nám přidat v roce 2026, budeme tady.“

Související zprávy

Diskuze