logo F1zpravy.czF1online.sk

Haas bude v následujících letech vážným soupeřem, prorokuje Hülkenberg

Nico Hülkenberg
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 17:00

Tým Haas zažívá možná nejlepší sezónu ve své krátké historii. Jistě, páté místo z roku 2018 v Banbury nevyrovnají, ale startovní pole nebylo v té době ani zdaleka tak silné jako dnes. Navzdory všem okolnostem aspiruje nejmenší a nejchudší stáj v letošním roce na celkové šesté místo.

McLaren, Red Bull, Ferrari, Mercedes a Aston Martin jsou se svým zázemím a zdroji pro týmy středu pole prakticky nedostižní. Haas má například ve srovnání s Aston Martinem asi třetinový počet zaměstnanců, přesto ho v této sezóně dokázal porážet.

Aktuálně se americká stáj nachází na celkovém sedmém místě a na šesté místo ztrácí tři body. Pokud by se Haasu podařilo posunout na šestou příčku, můžeme argumentovat, že to je nejlepší sezóna v dějinách týmu, protože by porazil všechny ve středu pole a prohrál by pouze s „velkými hráči“ s velkými zdroji.

„Myslím si, že tým je momentálně velmi dobře nastaven,“ řekl v rozhovoru pro Autosport pilot týmu Nico Hülkenberg. „Jde o fungující organizaci a podle mě jsme to letos, po změnách během zimní přestávky, také potvrdili.“

„Záleží však i na mnoha dalších faktorech. Jaké máte partnery? Jaký je rozpočet? Jaké jsou zdroje? Slyším, že tým chystá vzrušující novinky a ty mu jen pomohou,“ prohlásil německý závodník.

Autosport zároveň informuje, že majitel týmu Gene Haas souhlasil s navýšením počtu zaměstnanců o asi deset procent, ze současných 300 na 330. Možná se to nezdá mnoho, ale pro takovou malou stáj by šlo o vítané posílení. Kromě toho se prý chystají investice do zázemí v Banbury. Tým proto má všechny důvody k optimismu, ale nesmí zapomínat, že ani konkurence nespí.

„Myslím si, že Haas bude v následujících letech vážným soupeřem, zejména v příští sezóně, protože pravidla zůstávají stabilní. Rok 2026 je neznámou pro všechny, ale každý začne úplně od začátku, což je rovněž zajímavé. Uvidíme, kdo odvede nejlepší práci a vynikne nad ostatními,“ konstatoval Hülkenberg.

Související zprávy

Diskuze